Opgelet: My e-Box - nieuwe phishing e-mails in omloop

Une femme qui semble préoccupée regarde l'écran de la tablette qu'elle tient dans sa main - Vrouw kijkt bezorgd naar het scherm van haar tablet die ze vastheeft
Sinds zaterdag 23 oktober 2021 circuleren er nieuwe phishing e-mails. Deze recente phishing e-mails zijn bijzonder overtuigend en daarom des te gevaarlijker.

Tips om phishing mails te herkennen

Deze keer hebben de cybercriminelen het adres myebox.noreply@bosa.fgov.be gebruikt. We vragen je dan ook om extra voorzichtig zijn bij het openen van linken in berichten en rekening te houden met onderstaande elementen:

  • Berichten vanuit My e-Box zullen je altijd persoonlijk aanspreken met je naam (“Geachte Heer/Mevrouw gevolgd door je voornaam en familienaam”), en niet met “Geachte Heer/Mevrouw” of "Geachte burger".
  • My e-Box zal nooit vragen om bankgegevens of gebruikersgegevens in te vullen behalve die van je CSAM digitale sleutels.
  • Als je een e-mail ontvangen hebt waar je niet zeker van bent, nodigen we je uit om naar https://myebox.be te surfen en via de link "Open My e-Box" op de startpagina de toepassing te openen. Als er geen nieuw bericht  voor je klaar staat, is de e-mail die je zojuist hebt ontvangen een phishing-poging.

De meeste recent gemelde gevallen van phishing betreffen een Nederlandstalige melding van My e-Box dat een nieuw aanslagbiljet van de FOD Financiën beschikbaar zou zijn.

Heb je het vermoeden dat een mail een phishingmail is? Neem dan contact op met Safe on Web.