eBox blijft maar groeien

Une femme assise sur un fauteuil avec son PC sur les genoux
eBox, de service van de FOD Beleid en Ondersteuning die overheidsdiensten toelaat berichten naar burgers te sturen, is een schot in de roos. Wist je dat bijna 2,2 miljoen Belgen hun eBox al activeerden? Zelf je eBox nog niet geactiveerd? Doe het dan snel via www.myebox.be.

Het succes van eBox hangt af van twee factoren: het aantal Belgen dat hun eBox activeert, maar ook het aantal organisaties dat via eBox berichten verstuurt. Momenteel zijn er dat 155, en samen verstuurden ze de afgelopen drie maanden meer dan 3.800.000 berichten naar eBox-gebruikers. 

Des te meer relevante berichten er via eBox verstuurd worden, des te groter de aantrekkingskracht ervan wordt voor de bestemmeling. Zo activeerden burgers massaal hun eBox toen de uitnodigingen om je te laten vaccineren tegen corona verstuurd werden via deze weg. Tijdens de laatste zes maanden kreeg eBox er zo bijna één miljoen gebruikers bij! 

Ook het Vlaamse Agentschap Uitbetaling Groeipakket (VUTG) trekt volop de eBox-kaart. Vanaf vandaag starten ze een campagne op om hun klanten te overtuigen alle communicatie over hun Groeipakket via de eBox te laten verlopen. 

Je eBox-berichten kan je trouwens raadplegen via meerdere wegen. Je kan gebruik maken van het My eBox-portaal van de federale overheid, maar je kan er ook voor kiezen om je berichten te ontvangen via Doccle, KBC, Bpost, Trusto of Mijn Burgerprofiel van de Vlaamse overheid. 

Je eBox nog niet geactiveerd? Doe het snel via www.myebox.be