AI Hackathon
De FOD BOSA - AI4Belgium organiseren, samen met vele partners uit het ecosysteem, de AI Hackathon in 2023.
De FOD BOSA - AI4Belgium organiseren, samen met vele partners uit het ecosysteem, de AI Hackathon in 2023.
Schrijf je in voor de AI4GOV serie, een reeks van 5 seminaries als ideale voorbereiding op de AI Hackathon!
22 DECEMBER 2022
Het derde seminarie van de AI4GOV serie verwelkomt prof. Steven Latré (Imec). Hij zal je meer inzicht geven over data governance in AI.
Dit seminarie vindt plaats op 22 december om 12u45 in de lokalen van de FOD BOSA, en wordt in het Engels gehouden.
De uptake van artificiële intelligentie bij overheidsinstanties verhogen is één van de missies van de FOD BOSA. AI4GOV focust zich op uitdagingen die bestaan binnen de publieke sector.
Hiervoor moet niet alleen de bewustwording rond de mogelijkheden van deze technologie verhoogd worden, maar moeten er ook concrete toepassingen gevonden worden. Enter AI Hackathon!
Snel experimenteren door middel van een hackathon is de ideale manier om medewerkers van publieke diensten kennis te laten maken met de mogelijkheden die AI biedt.
Deze hackathon is een versneld ontwerpproces. Multidisciplinaire teams werken tijdens deze intense tweedaagse aan een duidelijke design challenge, en komen op het einde tot een (tenminste gedeeltelijk) getest prototype.
Expert-coaches voorzien de teams van de nodige technische kennis en ondersteuning. Op dag 1 komen ze in de namiddag langs, om jou en je team bij te staan met advies. Deze experten komen zowel van binnen als van buiten de overheidssector.
Een hackathon is niet alleen werken, maar ook fun! We zorgen voor voldoende ontspanning zodat je gefocust blijft en vol energie kan werken.
Wil je meer informatie over de hackathon?
Heb je opmerkingen of suggesties?
Een hackathon is een “creatie” marathon waar deelnemers, verdeeld in teams, de uitdaging aangaan om nieuwe ideeën tot leven te brengen in een beperkte tijdsspanne, met bepaalde thema’s en gebruikmakend van bepaalde technologieën.
De mensen die deelnemen hebben verschillende achtergronden en beroepen.
Het doel van een hackathon is om 360° aan (technologische) innovatie te brengen, organisaties ideeën en potentiële projecten te geven waar ze zelf niet aan dachten (disruptieve ideeën) en aan deelnemers de mogelijkheid te geven om zich te verenigen met ondernemende enthousiastelingen en om zichzelf voor te stellen aan grote bedrijven of opkomende startups. Hackathons brengen innovatie en leren mensen out of the box denken.
Ja! Een idee hebben is één ding, maar een welbepaalde expertise of achtergrond meebrengen is nog iets anders. We geloven erin om samen ideeën te creëren. Als startpunt begeleiden we het pitchen en de teamvorming. Door dit te doen, zorgen we ervoor dat iedereen aansluit bij een team zodat kan gestart worden met ideation en het ontwikkelen van een oplossing!
Natuurlijk. Vanuit onze ervaring zien we dat ongeveer de helft van de mensen al teams gevormd hebben (waarvan sommigen nog extra teamleden zoeken), en de andere helft alleen komt.
Dit vormt geen enkel probleem. De hackathon staat open voor businessoplossingen, hacking/coding oplossingen of ‘maker’ oplossingen. Zolang je aan de slag gaat met de uitdagingen en daar een oplossing voor creërt, is dit ok!
Dank je wel voor je inschrijving! Aangezien het aantal deelnemers beperkt is, gaan we eerst de inschrijvingen moeten bekijken. We laten je zo snel mogelijk weten of je geselecteerd bent!
Neen, de hackathon is volledig gratis.
Tijdens de hackathon is er eten en drank voorzien, coaching door experten, Wi-Fi en elektriciteit. Je laptop of andere apparaten breng je zelf mee. Er kan ter plaatse niet overnacht worden.