Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

BOSA Accessibility Check

Een instrument dat geïnstalleerd kan worden in de bookmark-balk van de webbrowser en die een rapport kan maken omtrent de toegankelijkheid van een webpagina waarop je je bevindt.

 • Voordelen

  Dit is een hulpmiddel dat eenvoudig toegevoegd kan worden aan de werkbalk van je webbrowser. De BOSA Accessibility Check scant de toegankelijkheid van de webpagina waarop je je op dat moment bevindt.

  Het voordeel van dit hulpmiddel is dat je het ook kan gebruiken op pagina's die zich achter een login bevinden en op webpagina's die nog in ontwikkeling zijn.

  • Beperkingen

   Net als alle andere automatische tests, kan de BOSA Accessibility Check slechts een beperkt aantal inbreuken op de toegankelijkheidsrichtlijnen detecteren, en kan daarom niet gebruikt worden als enige maatstaf om de toegankelijkheid van een webpagina te bepalen.

    

  • Open source

   BOSA Accessibility Check Tool is een Open Source toepassing, bijdragen zijn steeds welkom op onze code-repository

   Onze tool is gebaseerd op een reeds bestaande toepassing, HTML Codesniffer - het is onze bedoeling om de eigen ontwikkelingen in lijn te houden met het werk aan deze originele toepassing, rekening houdend met onze eigen specifieke noden.

 • Voorbeeld van de BOSA Accessibility Check tool