Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Hermes

Dankzij Hermes kunnen leveranciers gestructureerde elektronische facturen naar al hun Belgische klanten sturen, zelfs naar klanten die ze nog niet automatisch kunnen verwerken.

 • Mijn klant ontvangt nog geen e-factuur, wel een pdf-bestand

  Op dit moment worden leveranciers nog vaak geconfronteerd met klanten die niet zijn uitgerust met de gepaste software voor het verwerken van inkomende gestructureerde elektronische facturen (ook xml-facturen genoemd). Daardoor zijn zij genoodzaakt om naar sommige klanten elektronische facturen (die automatisch verwerkt kunnen worden) te versturen, en naar andere een pdf-factuur.

  Hermes is één verzendmethode van facturen naar al je klanten, groot en klein

  Dankzij Hermes volstaat één verzendmethode voor al jouw klanten, van kleine bedrijven tot de federale overheid. De facturen komen altijd in de juiste vorm bij je klanten aan, of het nu een e-mail met een PDF-bijlage is of een e-factuur via Peppol. Hermes stelt bedrijven met andere woorden in staat om, in combinatie met de Peppol normen en standaarden, al hun facturen in één enkel formaat te versturen, zonder erbij stil te moeten staan of de ontvanger ze kan verwerken. 

  Hermes heeft ook een webportaal waar de afzenders van facturen en hun ontvangers de transit van hun facturen kunnen volgen.

  Logo Hermes

  Het Peppol-model als hoeksteen

  Om Hermes te kunnen gebruiken moet de verzender elektronische gestructureerde en gestandaardiseerde facturen conform de Europese norm kunnen verzenden, conform het Peppol-model. Concreet zet Hermes elke gestructureerde elektronische factuur volgens de Europese norm om in pdf en stuurt het de factuur naar het e-mailadres van de  ontvanger.  

  “Bovendien zal de toename van gestructureerde elektronische facturen er op termijn voor zorgen dat het aanbod betaalbare oplossingen om ze te verwerken ook toeneemt. Een hoger volume elektronische facturen is een incentive voor de IT-sector om met eigen oplossingen te komen om ze te verwerken”, concludeert Serge Libert, project manager eInvoicing bij de BOSA.

  IT-leveranciers die je kunnen helpen bij de integratie van Hermes

  Onderstaande IT-leveranciers kunnen je ondersteunen bij het integreren van Hermes in je facturatiepakket:

  Wacht niet langer en neem contact met deze IT-leveranciers om je te ondersteunen bij de implementatie van Hermes.

  Wil je als IT-leverancier deze dienst ook bieden aan jouw klanten? Lees de integratorenovereenkomst (PDF, 193.64 KB) en neem contact met ons op!