Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Panorama

Beheer feedbackprojecten van A tot Z voor gans je organisatie met onze onlinetool Panorama.

 • Voordelen

  • Gebruiksvriendelijke online tool die beschikbaar is in self-service

   Panorama is een online tool die toegankelijk is via het internet. De tool is heel gebruiksvriendelijk, je kan er meteen zelf mee aan de slag. Je hebt wel een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Heb je er nog geen? Neem dan contact op met ons.

  • Vlot databeheer dankzij een interface met Crescendo

   De interface is handig om de noodzakelijke gegevens in te voeren over de medewerkers die aan het ‘360° feedback’ project deelnemen: basisgegevens, competentieprofiel, teamleden.

  • Moduleerbare projecten

   De enquête van het feedbackproject wordt afgenomen bij verschillende doelgroepen in de directe werkomgeving van de deelnemer: interne/externe klanten, medewerkers, leidinggevende, collega’s. Je kunt de meest geschikte hoek voor het project kiezen: 90°, 180°, 270° of 360°.

   Met Panorama kun je groepsprojecten realiseren met dezelfde vragenlijst om de competenties van meerdere medewerkers te analyseren. Je kan er ook de evolutie van de analyse van de competenties in de tijd mee zien.

    

  • Gedetailleerd rapport over de moduleerbare inhoud met verschillende soorten overzichten

   Panorama levert een gedetailleerd pdf-rapport en een overzichtstabel met de sterke en de te verbeteren competenties, én tips voor de persoonlijke ontwikkeling.

   De verschillende mogelijke overzichtstypes in het rapport, bv. algemeen per competentie, of gedetailleerd per indicator in de vorm van een grafiek of scoretabel, kun je aanpassen. Je kunt bepaalde delen toevoegen of schrappen.

  • Gebaseerd op het van de federale overheid

   Panorama integreert de competenties van het competentiemodel van de federale overheid.

 • Ondersteuning

  Er staan ondersteuningstools voor het praktische gebruik van Panorama ter beschikking: FAQ’s, handleidingen en tools voor de implementatie van een ‘360° feedback’ project, zoals een implementatieplan, communicatiekit en gespreksgids. Je vindt die tools op Panorama, in de tab Handleidingen.

  De BOSA heeft ook een eerstelijnshelpdesk die je kan bereiken via cm@bosa.fgov.be.

  Stuur ons een bericht om toegang te krijgen tot Panorama.

   

  Informatie over Panorama

  De verschillende menu’s van deze online tool volgen de logische structuur van een onlineproject ‘360° feedback’: van de invoer van de gegevens van de deelnemers en respondenten over de samenstelling, lancering en opvolging van de projecten tot de aanmaak van het rapport. 

  De 6 fasen om een project in Panorama te maken Voorbeeld van een in te vullen vragenlijst zoals die er online uitziet Fragment uit het rapport met een algemeen overzicht van de resultaten per type respondent

   

  Bereid je voor