Als je hier bent, heb je in principe een connectoo- of connectoo+-certificaat behaald. Proficiat, je hebt nu een deel van de sleutels in handen om je gebruikers met digitale moeilijkheden te begeleiden.
Je engagement is belangrijk en het is dankzij jou dat we de digitale kloof in België kunnen dichten. Op deze pagina vind je informatie die je op weg kan helpen om de digitale kloof in België te verkleinen.
Inhoudstafel
-
Informatiebronnen en nuttige links nadat je je certificaat behaald hebt
Deze informatiebronnen vullen de opleidingen connectoo en connectoo + aan. De informatiebronnen en links zijn gratis online beschikbaar of als downloads en helpen je om je gebruikers zo goed mogelijk te begeleiden!
-
-
Werk in groepen aan een thema met betrekking tot digitale inclusie tijdens een "connectoo-café" workshop.
Hieronder vind je 4 praktische informatiebladen om je te helpen bij het bespreken van 4 thema's voor je connectoo cafés. Bij elk thema hoort ook een powerpoint met tips en een schema om zelf, samen met je collega’s, een connectoo-café te kunnen organiseren.
-
Fouten positief benaderen
Een leervriendelijke vertrouwenssfeer creëren
Oefenen met inclusieve communicatie
Digi-taal vereenvoudigen
-
-
De Digitale Pass van Bibliotheken Zonder Grenzen
Deze tool, ontworpen door de organisatie Bilbliotheken Zonder Grenzen Belgique, bestaat uit praktische fiches die je helpen om veelgestelde vragen van mensen met een digitale achterstand te beantwoorden.
Een kaart met digitale organisaties en diensten
Een overzicht van organisaties en diensten, opgedeeld in categorieën als: digitale ondersteuning (openbare computerruimtes), connectoo-label, pensioenpunten... Deze kaart is opgesteld door 123Digit.
De kaart van de Digibanken in Vlaanderen
Adressen en contactgegevens van de verschillende Digibanken en Digipunten in Vlaanderen en in Brussel.
Inspiratiegids Mediawijs – Zo start je een openbare computerruimte
Deze gids van Mediawijs geeft advies over hoe je een openbare computerruimte kunt opstarten.
De kaart Osons le numérique
Een interactieve kaart met alle digitale steunpunten in Wallonië.
De kaart van de EPNs (openbare computerruimtes) in Wallonië
Adressen en contactgegevens van de verschillende EPNs in Wallonië.
Permanenties van de ‘informaticiens publics’
Meer informatie over de permanenties van vrijwillige informaticadeskundigen in Wallonië en Brussel.
De digitale box van Interface 3 Namen
Deze Franstalige box verzamelt een honderdtal fiches met bijhorende video‘s. De fiches zijn leggen stap voor stap uit hoe je een aantal digitale toepassingen kunt gebruiken. Ze kunnen vrij worden gedownload om je eigen toolkit op te bouwen of als geheugensteun die je kan doorgeven aan je publiek.
-
connectoo-label
Elke ambtenaar die het connectoo-certificaat heeft behaald na het voltooien van de opleiding en het slagen voor de test, kan een aanvraag indienen om zijn of haar organisatie te laten labelen.
Hiermee kan jouw organisatie door burgers worden herkend als een organisatie die zich inzet voor het faciliteren van hun eerste stappen bij het gebruik van digitale overheidsdiensten.
Om dit label zichtbaarheid te geven bij instellingen en organisaties, kan een sticker aangebracht worden aan de ingang, het loket of andere fysieke plekken van de organisatie. Stickers worden je automatisch toegestuurd na voltooiing van de certificering. Ondervind je problemen met het verkrijgen van de stickers? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
-
Praat over de opleiding connectoo in je omgeving!
Ben je overtuigd van de waarde en relevantie van connectoo en connectoo + trainingen? Laat het dan iedereen weten, door informatie over de training te delen met je collega's en binnen je organisatie. Samen kunnen we de digitale kloof in België dichten.
Een complete communicatiekit met een aantal visuals, een video, een presentatie en een e-mailhandtekening is beschikbaar om te downloaden.
-
Contact
Heb je vragen over connectoo? Aarzel niet om ons te contacteren!