Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

EUPAN Working Level meeting

De Working Level meeting van het EUPAN-netwerk vindt plaats op 27 en 28 maart 2024 in Terhulpen. Working level meeting

Praktische info

Wanneer

27 en 28 maart

Waar

La Hulpe

Wie

EUPAN-netwerk
  • Het European Public Administration Network - EUPAN is een informeel netwerk van de directeuren-generaal die verantwoordelijk zijn voor het openbaar bestuur in de lidstaten van de Europese Unie, de Europese Commissie en de waarnemende landen. Het netwerk richt zich op personeelsmanagement en organisatieontwikkeling, diensteninnovatie en -prestaties, maar behandelt ook andere gebieden van openbaar bestuur, zoals de implementatie van hervormingen in het openbaar bestuur, open governance, enz. EUPAN heeft een gevestigde structuur die bestaat uit verschillende niveaus van managers en deskundigen op het gebied van openbaar bestuur die zijn afgevaardigd naar de respectieve vergaderingen. De werkvergaderingen bestaan uit deskundigen die werkzaam zijn in een van de belangrijkste domeinen van EUPAN.

    Onder het Belgische voorzitterschap zullen de EUPAN-vergaderingen zich voornamelijk richten op de HR-uitdagingen waarmee de overheidsadministratie vandaag en in de nabije toekomst wordt geconfronteerd, in het licht van diepgaande veranderingen in de samenleving en binnen de overheidsdienst zelf. Europese samenwerking is van groot belang om deze uitdagingen aan te gaan.

    Meer specifiek zullen de volgende thema's worden onderzocht tijdens de Working Level meeting: evidence-based openbaar bestuur, welzijn, employer branding, diversiteit en inclusie, ethiek en integriteit en de rol van AI binnen de verschillende aspecten van HR. De deelnemers wisselen kennis en best practices uit, brainstormen door middel van interactieve discussies en stellen interessegebieden vast voor verdergaande samenwerking.