Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Hr-congres: employer branding

Date

In een periode waarin de war for talent volop aan de gang is, is het erg belangrijk om een sterk werkgeversmerk naar voor te brengen.

Tijdens deze bijeenkomst van het hr-netwerk gaan we dan ook dieper in op het thema 'employer branding'.

Hoe kunnen we onze 'employer brand' sterker maken? Wat kan de federale overheid leren van andere organisaties? En hoe tonen we onze sterktes aan toekomstige medewerkers? We reiken je de antwoorden aan tijdens deze boeiende voormiddag.

De inschrijvingen zijn afgesloten

Praktische info

Wanneer

Dinsdag 6 december 2022 van 9.30 tot 13.00 uur

Waar

Er zijn 100 plaatsen beschikbaar bij de FOD BOSA.
Adres: WTC III,
Simon Bolivarlaan 30 bus 1,
1000 Brussel

Wie

Hr-medewerkers van de federale overheid en leden van het hr-netwerk
 • Agenda   

   
  9 u. - 9.30 u.      Onthaal met koffie 
  9.30 u. - 9.45 u.      Introductie van het thema door Nico Waeyaert, voorzitter van de BOSA
  9.45 u. - 10.30 u.    

  (H)erkenning en positieve beleving van de werkgeversbelofte door al het (gewenste) talent - door Olivier Lefevre, Randstad

  Reeds 22 jaar op rij voert Randstad een onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van de employer brands. Een goed onderhouden werkgeversimago dient als buffer en biedt je organisatie een competitief voordeel op de arbeidsmarkt. In goede én slechte tijden. Dankzij een sterk werkgeversmerk trekken organisaties niet alleen gemakkelijker mensen aan. Ze behouden ze ook langer.  

  Is het belang van een sterk werkgeversmerk je duidelijk? En nu ? Hoe kan je je employer brand nog sterker maken? Heb je reeds een werkgeversbelofte (EVP)? Op welke elementen moet je inzetten en vooral: hoe begin je eraan? Een korte inspiratiesessie om je op gang te zetten. Kleine stappen... grote impact!

  10.30 u. - 10.45 u.      Pauze 
  10.45 u. - 11.30 u.    

  Generatie D wil iets van de wereld zien: employer-brandingcampagne van Defensie - door Margot Vanwaeyenberghe, Defensie

  Defensie startte met een rekruteringscampagne om 2500 nieuwe personeelsleden aan te werven. Elk opledingsniveau en in de meest uiteenlopende interessedomainen. Maar hoe maak je‘ Generatie D warm voor een job in een organisatie die men totaal niet kent? Hoe rekruteer je voor een werkgever die als grote onbekende in de arbeidsmarkt staat?

  11.30 u. - 12.15 u.     

  Werkenvoor.be – employer branding binnen de federale overheid - door Evelien Longerstay en Aurélie Damster, FOD BOSA

  Onze federale overheid is bijzonder divers. Elke organisatie heeft haar eigen identiteit, maar we hebben ook veel gemeen. We zetten ons allen in voor het maatschappelijk belang. 

  Dankzij onze employer-brandingaanpak willen we de federale overheid, die de grootste werkgevers van België is, als een aantrekkelijke werkgever in de markt zetten via het nieuwe concept Werkenvoor.be.

  12.15 u. - 12.30 u.    Afsluiter
  12.30 u. - 13.30 u.    

  Lunch 

   

  • Contact

  • Vragen over het evenement? Meer informatie nodig?

   Contacteer ons