Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Lumen

  • Onze dienstverlening

  • icoon 'klanten'
   Een pool van coaches voor federale overheidsorganisaties 

   Coaching en begeleiding is een rijke leervorm waarmee je zowel groepen als individuen ondersteunt in de ontwikkeling van hun competenties, in hun functioneren, in hun evolutie.  

   Bij federale overheidsorganisaties is de vraag naar individuele- en groepscoaching groot! Lumen wil op die vraag een antwoord bieden

  • icoon 'laureaat'
   Word een lumen gecertificeerde coach

   Federale organisaties sluiten zich aan bij het Lumen netwerk en laten enkele medewerkers door Lumen opleiden en ondersteunen tot gecertificeerde federale Lumen-coach.

  • icoon 'gesprek'
   Een beroep doen op coaches uit het Lumen-netwerk

   Als Lumen-organisatie kan je voor begeleidingen en coachings in jouw eigen organisatie een beroep doen op de coaches van het Lumen-netwerk 

   Heel wat federale organisaties hebben de voordelen van Lumen ontdekt en maken momenteel actief deel uit van het netwerk. Raadpleeg de lijst van Lumen contactpersonen (PDF, 246.64 KB) per organisatie (Lumen SPOC).

  • icoon 'presentatie van trend'
   Deelnemen aan de Lumen Focus Groep

   Als lid, neem je ook deel aan de Lumen Focus Group: op die manier draag je bij tot de sturing en de werking van het Lumen-netwerk.

  1. Wat Lumen te bieden heeft aan coaches en begeleiders?

   Je wordt voorgedragen door je eigen organisatie om een opleiding en ondersteuning te krijgen als Lumen coach.

   Na de verschillende opleidingen krijg je het federaal coachingcertificaat.

   Je ontmoet collega-coaches op events, netwerkbijeenkomsten en in opleidingen. Deze kunnen ook via een online formule doorgaan.

   Je blijft bij met de nieuwe tendensen in het coachingvak en je krijgt de kans om presentaties bij te wonen van gerenommeerde sprekers en voortrekkers, ook uit de academische wereld uit binnen- en buitenland.

   Je voert coachingopdrachten uit bij diverse overheidsorganisaties en doet zo meer en meer werkervaring op als coach.

  2. Wat Lumen te bieden heeft aan de federale overheidsorganisaties die lid zijn?

   Je organisatie geeft mee vorm aan het netwerk door deel te nemen aan de Lumen Focus group.

   Als lid van Lumen krijg je voorrang wanneer je begeleiding of coaches nodig hebt binnen jouw organisatie. De aanvragen worden ingediend via de Lumen-contactpersoon van elke organisatie (Lumen SPOC), die deelneemt aan de bijeenkomsten van de Focus group.

   Lumen staat garant voor kwalitatieve en professionele begeleidingen.

   Je medewerkers kunnen de Lumen-opleidingen voor coaches volgen.

   De Lumen-coaches krijgen permanent ondersteuning en blijven bij: ze worden uitgenodigd voor presentaties en leermomenten rond actuele, innovatieve thema’s, … Daarbij is er steeds de ruimte om te leren van elkaar, uit te wisselen, inspiratie op te doen …

   Je kan voor begeleidingstrajecten in jouw organisatie gebruik maken van de Lumen-raamovereenkomst; zo huur je externe coaches in met een minimum aan administratieve rompslomp.

  3. Aanbod voor organisaties en hun medewerkers die (nog) geen lid zijn van Lumen

   Iedere federale organisatie kan gebruik maken van de Lumen-raamovereenkomst. Voor je vragen naar coaching of begeleiding doe je dan een beroep op de externe coaches waarmee Lumen een raamovereenkomst afsloot. Uiteraard is dit een betalende dienst.

   De medewerkers van organisaties die geen lid zijn van Lumen kunnen een begeleidingsaanvraag (individueel of voor groepen) indienen via de opleidingsverantwoordelijke. Deze aanvragen worden evenwel niet gezien als prioritair.

  • Ziezo, dat doen we dus!

  • Wij bieden je een pool van coaches, ontmoetingen, informatie en uitwisseling! ‘Samen sterker’ is het motto van Lumen.

  • Gecertificeerde coaches

   Door toe te treden tot het Lumen netwerk, kan je organisatie haar medewerkers in staat stellen om Lumen gecertificeerde coaches te worden.

  • Erkenning door de professionele wereld

   Samen met Talent Plus heeft Lumen de ICF Prism Award gewonnen voor zijn coachingaanbod. Dit is een echte erkenning van de en het professionalisme van ons aanbod.

  • Coaching als middel voor ontwikkeling

   Via coaching onderzoeken werknemers of teams vragen in verband met hun loopbaan of ontwikkeling, komen ze opnieuw in contact met de betekenis van hun missie, onderzoeken ze hun professionele zorgen of belemmeringen en vinden ze antwoorden om hun werk nog zinvoller en duurzamer te maken.

   • We zijn er voor jou.

   • Wil je lid worden van deze netwerk, of meer weten voor je van start kan?

    Contacteer ons

  1. Voorwaarden

   • Voor alle federale ambtenaren die coaching geven of willen geven en zich willen aansluiten bij het federale netwerk voor coaches om
    • ondersteuning en opleiding te krijgen
    • om opdrachten te kunnen opnemen bij  federale organisaties
   • Voor alle federale organisaties die coaching willen aanbieden aan hun medewerkers
   • Voor alle federale organisaties die mee aan het Lumen netwerk willen bouwen