Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

"De federale ombudsman, een open deur voor de burger" Lunchtalk

Publication date
28 januari 2021
Communicatiemedewerker Pierre Charlot en directrice Greet van Gool.

Tijdens deze zesde lunchtalk op 28 januari 2021 komen we meer te weten over hoe de federale ombudsman zich klaarmaakt voor de toekomst. Communicatiemedewerker Pierre Charlot en directrice Greet van Gool leggen uit hoe ze de burger centraal stellen in hun werking en hoe ze de kwetsbare burgers beter willen bereiken.

 • Hoe ziet de ombudsman van de toekomst eruit en welke rol spelen ze precies in de veranderende maatschappij? Naar aanleiding van hun twintigjarig bestaan enkele jaren geleden nam een team binnen de federale ombudsman twee projecten onder de loep. Om zich voor te bereiden op de toekomst willen ze een specifieke focus leggen op meer burgergerichtheid en zo ook die burgers bereiken die behoren tot een kwetsbare groep.

  Pierre, communicatiemedewerker en duizendpoot binnen de federale ombudsman, geeft meer uitleg over het eerste project: het burgerforum “Make my Administration”. Dit burgerforum, gebaseerd op een gelijkaardig forum dat enkele jaren eerder opgericht was, had twee doelen: peilen naar wat de burgers verwachten van de federale ombudsman van de toekomst en de burger nauwer betrekken in de communicatie met de administratie.

  Greet, die al haar hele carrière actief is op federaal en momenteel twee jaar de functie van directrice bij de federale ombudsman bekleedt, vertelt over het tweede project: het herdefiniëren van de strategie. Op basis van de resultaten van het burgerforum ging de federale ombudsman zelf ook aan de slag om de burger centraler te plaatsen in de eigen werking. Hoe zorgen ze ervoor dat de burgers gemakkelijker hun weg vinden naar de ombudsman en hoe bereiken ze ook de kwetsbare groepen?

 • Profielfoto van vrouw
  Je moet correcte zaken zeggen, maar je moet ze ook wel duidelijk en helder kunnen overbrengen. En dat is zeker geen gemakkelijke oefening.
  Name
  Greet van Gool
  Function
  Directrice bij De federale ombudsman
 • Was je bij de lunchtalk en ga je graag in gesprek met de sprekers? Of wil je graag meer weten over de werking en prioriteiten van de federale Ombudsman? Je kan hen contacteren via pierre.charlot@federaalombudsman.be.

  • Lunchtalk

   28 januari 2021
   Online

  • Deelnemer(s)

   Pierre Charlot & Greet van Gool

   De federale Ombudsman

  • Publicatiedatum

   10 februari 2021

Deel dit artikel

Meer nieuws