Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De FOD BOSA neemt deel aan de regenboogvlagactie

Publication date
17 mei 2022

Op 17 mei is het de Internationale Dag tegen Holebifobie- en Transfobie. De FOD BOSA ondersteunt de acties die ondernomen worden om discriminatie op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit en -expressie te bestrijden en om seksuele en genderdiversiteit te vieren. De regenboogvlag hangt immers ook aan ons gebouw.

""

De ambitie van de federale overheid is om een aantrekkelijke en inclusieve werkgever te zijn en elke vorm van discriminatie te bestrijden.

Om deze ambitie te ondersteunen neemt de BOSA deel aan de regenboogvlagactie. Deze actie symboliseert het respect voor de seksuele en genderdiversiteit en een positieve en open houding ten aanzien van LGBTQIA+, collega’s, burgers en klanten (personen die lesbisch homo, bi, transgender, queer, intersekse of aseksueel zijn). Iedereen is vrij om open te zijn over zijn/haar/hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit op het werk. Dit is een keuze die strikt persoonlijk is. Het is belangrijk om te weten dat bij de federale overheid mag iedereen fier zijn op wie hij/zij/het is!

We hijsen met trots de regenboogvlag op ons gebouw. Hiermee willen we de boodschap van openheid en respect naar onze partners, burgers en sollicitanten uitdragen. Deze boodschap dragen we ook uit met een virtuele vlag op onze externe websites.

Deze actie is een positieve oproep naar alle burgers om een voorbeeld te zijn op het gebied van respect en openheid voor seksuele en genderdiversiteit.

Deel dit artikel

Meer nieuws