Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Deel als ambtenaar je input over feedbackcultuur

Publication date
08 december 2022

Begin dit jaar kwam er een nieuw evaluatiesysteem voor alle federale ambtenaren, met een continue dialoog als uitgangspunt. Maar de federale overheid wil een stap verder gaan en een open feedbackcultuur creëren, waarin feedback altijd en overal zijn plaats heeft, onder alle medewerkers. Om een gedragen cultuur tot stand te brengen, wordt een enquête gelanceerd.

In een open feedbackcultuur voelt iedereen, zowel leidinggevenden als medewerkers, zich comfortabel om doorlopend feedback te geven, ontvangen én vragen. De federale overheid streeft naar zo’n klimaat van vertrouwen en respect binnen al haar organisaties. Want iedereen wordt daar uiteindelijk beter van, zoals ook Petra De Sutter, minister van Ambtenarenzaken uitlegt in onderstaand filmpje.

Hoe meer input, hoe beter

Zoals de minister ook aangeeft, is de implementatie van zo’n open feedbackcultuur enkel mogelijk als we er allemaal onze schouders onder zetten. Omdat de input van iédere federale overheidsmedewerker van belang is, lanceert de federale overheid, met de BOSA als gangmaker, een enquête waarin je als ambtenaar kan aangeven hoe je tegenover een open feedbackcultuur staat.

We polsen naar de ervaringen met feedback geven, ontvangen en vragen, wat mogelijk belemmerend werkt voor een open feedbackcultuur of wat er net nodig is om er een succes van te maken. Ben je aan de slag als federaal ambtenaar? Geef antwoord op deze en andere vragen via de enquête, die zo’n 10 à 15 minuten in beslag neemt.

Naar gedragen feedbackcultuur

Door de enquête in te vullen, ontstaat een duidelijker beeld over de huidige stand van zaken en kunnen van daaruit concrete acties ondernomen worden, op maat van elke federale overheidsorganisatie. Zo kunnen we samen evolueren naar een federale overheid met een cultuur waarin het een evidentie is om feedback te geven, te ontvangen en te vragen.

Aan alle federale overheidsmedewerkers: geef mee vorm aan een open feedbackcultuur binnen de federale overheid! Vul hier vóór 31/01 de enquête in en laat zo van je horen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...