Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Eerste ontmoetingsmoment voor federale crisisreserve

Publication date
24 mei 2024
Groep mensen steken elk een hand in de lucht en houden ze samen tegen elkaar.

Op 23 mei organiseerde de FOD BOSA een eerste infosessie voor alle leden van de federale crisisreserve. Wil je als ambtenaar ook je steentje bijdragen tijdens crisissen? Dat kan, we zoeken nog altijd extra reservisten!

België wordt steeds vaker geconfronteerd met allerlei crisissen, denk maar aan zware overstromingen, een asiel- en migratiecrisis of de coronapandemie. Om zulke noodsituaties zo efficiënt mogelijk aan te pakken vanuit de federale overheid, is er vanaf nu een vaste crisisreserve van ambtenaren die snel inzetbaar zijn voor korte tijd. 

Tijdens een infosessie op 23 mei brachten we deze ambtenaren voor het eerst samen. Zo schoot de federale reserve officieel uit de startblokken! In de eerste plaats bedankten we er de reservisten voor hun engagement. Vervolgens kregen ze stap voor stap toelichting bij hoe ze opgeroepen kunnen worden voor een crisisopdracht. Tot slot was er ook ruimte voor vragen en suggesties van hun kant. 

Word ook reservist 

Op dit ogenblik staat de teller van de federale crisisreserve op 217 inzetbare vrijwilligers. Ben jij ook bereid om mee te helpen bij een crisissituatie en zo je talenten in te zetten voor een uiterst zinvolle taak, met grote sociale impact?  Aarzel niet en stel je nu meteen kandidaat!

Eens we van je interesse weten, polsen we via een online formulier naar je motivatie, voorkeurstaken, stressbestendigheid en flexibiliteit. Als dat allemaal goed zit, mag je je een vaste reservist noemen! 

Meer info 

Deel dit artikel

Meer nieuws