Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Federale dag van Diversiteit en Inclusie: inclusieve AI voor de overheid?

Publication date
22 september 2023

Op 14 november organiseert het federaal netwerk diversiteit en inclusie in samenwerking met de FOD BOSA voor de elfde keer de Federale dag van Diversiteit en Inclusie. Het thema is deze keer 'A.I.nclusie': we staan stil bij AI en de impact ervan op de diversiteit en inclusie binnen de federale overheid. Naar goede gewoonte reiken we die dag ook enkele prijzen uit voor de beste inclusieprojecten van het afgelopen jaar. Jij bent er toch ook bij?

Kunstmatige intelligentie, in zijn verschillende vormen, neemt meer en meer een centrale, structurele rol op in de manier waarop we de wereld begrijpen. Ook de overheid ontsnapt niet aan dit fenomeen. Met die exponentiële ontwikkeling van technologie voor ogen: wat zijn de mogelijke toepassingen op het gebied van diversiteit en inclusie? Welke strategie moet er worden ontwikkeld om de discriminerende vooroordelen die door de software worden veroorzaakt te bestrijden? En welke impact kunnen deze technologieën hebben op het werk, de werkgelegenheid en de toekomst van ambtenaren?

Op dinsdag 14 november gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen tijdens twee rondetafelgesprekken met experts op verschillende gebieden met betrekking tot AI en/of inclusie en de overheid.

In de namiddag worden een aantal toepassingen van AI voorgesteld en kan je kennismaken met de projecten die op de shortlist voor de verschillende Inclusieprijzen staan. Het publiek kan zijn favoriete project kiezen en erop stemmen.

Wees er zeker bij

Het event is ter plekke bij de FOD BOSA te volgen en neemt een volledige dag in beslag, van 9 tot 16.30 uur. Raak je niet tot in Brussel, dan kan je het voormiddagprogramma ook online volgen.

Het volledige programma maken we binnenkort bekend, maar je kan je nu al inschrijven. Laat deze dag vol discussie, workshops en boeiende contacten niet aan je voorbijgaan.

Belangrijk: het evenement is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Er zal ook vertaling zijn naar VGT & LSFB in de voormiddag (ter plaatse).

Volg je de voormiddag online? Dan kan je gebruik maken van simultaanvertaling Frans-Nederlands.

Bekijk hier het voorlopige programma en schrijf je alvast in!

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • In het Staatsblad: Work Life Balance

  Publication date
  28 november 2023
  Het koninklijk besluit van 21 november 2023 tot wijziging van diverse bepalingen met betrekking tot de Work Life Balance als omzetting van de Richtlijn (EU) 2019/1158 van het...
 • Ministerraad: omstandigheidsverlof pleeggezinnen

  Publication date
  27 november 2023
  De Ministerraad van 24 november 2023 keurde een ontwerp van koninklijk besluit goed tot wijziging van het verlofbesluit waardoor pleegkinderen volledig op dezelfde voet geplaatst...