Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Fiscale fiches 2022

Publication date
01 maart 2023

De fiscale fiches van de FOD BOSA voor je inkomsten 2022 zijn sinds 1 maart beschikbaar op MyMinfin. 

Jaarlijks krijg je via MyMinfin in maart één of meer fiscale fiches om je belastingaangifte in te vullen.  

Op de fiscale fiches 2022 die sinds woensdag 1 maart beschikbaar zijn, vind je het resultaat van alle betalingen en herberekeningen van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2022.   

Ten gevolge van een wetswijziging wordt op je fiscale fiche 2022 het totaalbedrag aan vergoedingen die als kosten eigen van de werkgever zijn betaald, opgenomen.  

Dit totaalbedrag omvat verschillende vergoedingen die je werkgever moet betalen, zoals vergoedingen voor telewerk of vergoedingen van beroepskosten bij werken in het buitenland of in België.  

Voor jou als personeelslid betekent deze aanpassing dat het totaalbedrag aan  vergoedingen tot terugbetaling van eigen kosten van de werkgever betaald sinds 1januari 2023 voortaan door je werkgever vermeld wordt op je fiscale fiche. 

Deze vergoedingen zijn onkostenvergoedingen waarvoor de werkgever verantwoordelijk is en vallen buiten het loonbegrip. Ze zijn dus niet onderworpen aan socialezekerheidsbijdragen of bedrijfsvoorheffing. Het totaalbedrag van deze vergoedingen is niet belastbaar en wordt ter informatie op je fiscale fiche vermeld. 

 

Meer info

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...