Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

FOD BOSA neemt deel aan een rondetafelgesprek over diversiteit en inclusie in de overheid

Publication date
24 april 2023
Photo de Ben Smeets, Etienne Devaux, François Sénémaud et Aurore Despontin

Op uitnodiging van de Franse ambassade nam onze FOD op 21 april deel aan een rondetafelgesprek over diversiteit en inclusie in de overheid.

  • Dat is een mooie erkenning van onze expertise en onze dagelijkse inzet in dit domein. Onze ondersteunt actief het transversale diversiteitsbeleid dat we samen met de klanten voeren, en steunt ook het federaal netwerk diversiteit onder voorzitterschap van de RVA. Die steun neemt verschillende vormen aan: actieplannen, hervormingen, (co)financiering van acties, organisatie van jaarlijkse evenementen zoals de federale inclusiedag, uitwisseling van expertise en advies aan de politieke wereld. 

    Deze deelname gaf de bevoorrechte bilaterale samenwerking tussen Frankrijk en België concreet vorm, de deelnemers bespraken er  gemeenschappelijke uitdagingen en inspirerende successen. Zo brachten we ook het handvest ter bevordering van de genderdiversiteit in de panels in de praktijk. Dat handvest werd ook door onze FOD ondertekend en gaat over diversiteit naar gender en expertise. 

    Het Franse publiek bestond voornamelijk uit afgestudeerden van de Ecole Nationale d'Administration (ENA) die in België of bij de Europese instellingen werken. Het Belgische publiek bestond uit topmanagers, experten van het ederaal netwerk diversiteit en van federale administraties. De zestigtal deelnemers konden er tijdens een gezellig moment ook hun netwerk uitbreiden en goede praktijken uitwisselen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Aantrekkelijke werkgever, tevreden sollicitanten

    Publication date
    18 april 2024
    Wat is het imago van de federale overheid als werkgever? En hoe tevreden zijn kandidaat-werknemers over alle aspecten die komen kijken bij een sollicitatie? Om het antwoord hierop...
  • FOD BOSA wint Corporate IT Award

    Publication date
    17 april 2024
    De FOD BOSA viel in de prijzen: we mochten een prestigieuze Corporate IT Award in ontvangst nemen! En dat in misschien wel de mooiste categorie, die van 'Best citizen impact'. Onze...
  • Nieuwe editie TOP100 Tools for Learning bij WTC III

    Publication date
    16 april 2024
    Donderdag 13 juni 2024 organiseert de FOD BOSA voor de tiende keer de Top100 Tools for Learning, samen met Stimulearning en Epsilon, twee netwerken voor opleidingsprofessionals.