Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

FOD BOSA wint Corporate IT Award

Publication date
17 april 2024

De FOD BOSA viel in de prijzen: we mochten een prestigieuze Corporate IT Award in ontvangst nemen! En dat in misschien wel de mooiste categorie, die van 'Best citizen impact'. Onze digitale dienstverlening komt dan ook heel wat burgers en bedrijven ten goede. 

 • De Corporate IT Awards zijn een gezamenlijk initiatief van ARC Events en de CIO Executive Circle, een denktank voor topmanagers binnen de IT-sector in de Benelux. Dat onze organisatie zo’n prijs binnenhaalt, is dus een heel mooie erkenning. 

  Dienstverlening die het verschil maakt 

  De FOD BOSA kreeg de award in de categorie ‘Best citizen impact’, omdat onze digitale dienstverlening een positieve impact heeft op de samenleving. Op die manier maken we er het leven van burgers, bedrijven én andere overheden immers een stuk eenvoudiger op. 

  Wat onze organisatie de laatste jaren realiseerde op het vlak van digitalisering, mag dan ook gezien worden. Op veel gebieden maken we het verschil. Zo zetten we via de connectoo-opleiding in op inclusie en willen we ons steentje bijdragen aan het dichten van de digitale kloof. Via MyData willen we meer transparantie bieden over data die online overheidsdiensten raadplegen. Met de eBox zorgen we dan weer voor een efficiëntere overheidscommunicatie. 

  En dat is nog lang niet alles: het uitrollen van e-facturatie, de vele websites die we beheren, projecten die inzetten op administratieve vereenvoudiging, … Het lijstje is nu al lang en er zit nog meer aan te komen. Denk maar aan de digitale portefeuille, waarvan de impact ook niet te onderschatten zal zijn.  

  Een grote dank je wel 

  Al deze realisaties komen er niet zomaar: daar schuilt heel veel werk achter. Overheden, privé-partners en uiteraard ook heel wat medewerkers van de FOD BOSA droegen hier hun steentje aan bij. Bedankt aan alle betrokkenen! 

  Meer info 

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • Ontdek de MyGov.be-app!

  Publication date
  14 mei 2024
  De FOD BOSA heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de lancering van onze nieuwste app, MyGov.be! Deze app is ontworpen om jouw interactie met overheidsdiensten eenvoudiger en...