Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

FOD BOSA zoekt versterking voor EU-voorzitterschap

Publication date
27 april 2022

In de eerste helft van 2024 neemt ons land het EU-voorzitterschap op zich. Om dat in goede banen te leiden, is de federale overheid op zoek naar een pak nieuwe, tijdelijke medewerkers. Ook de FOD BOSA kan daarvoor extra mensen gebruiken. Via een algemene selectieprocedure voor zowel bachelor- als masterprofielen kan iedereen zich vanaf nu kandidaat stellen.

""

Van januari tot en met juni 2024 neemt ons land het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie waar, voor de dertiende maal ondertussen al. Zoals steeds is dit een uitgelezen kans om meer dan anders te wegen op de Europese agenda. De verschillende federale overheidsorganisaties moeten dan wel de gepaste ondersteuning kunnen bieden, ook de  BOSA, vandaar de nood aan extra krachten binnen uiteenlopende domeinen

Uitdagende projecten 

Net omdat het gaat om jobs die in het teken staan van het EU-voorzitterschap, worden enkel contracten van bepaalde duur aangeboden, variërend van 7 maanden tot 1,5 jaar. Zowel mensen met als zonder ervaring kunnen solliciteren. Voor jonge werkzoekenden is dit een buitenkans: zij kunnen ervaring opdoen door mee te werken aan uitdagende projecten in een internationale context, waarbij ook contacten mogelijk zijn met mensen uit heel Europa.  

Concreet bereidt de FOD BOSA voor het EU-voorzitterschap dossiers voor die gelinkt zijn aan de diverse domeinen waarvoor de organisatie bevoegd is, met name digitalisering, begroting en boekhouding, werken voor de overheid en overheidsopdrachten. Zo kunnen deze dossiers besproken worden binnen themagebonden werkgroepen en bij vergaderingen waar ministers, leidinggevend ambtenaren en deskundigen elkaar treffen. Daarnaast staat de FOD BOSA in voor de organisatie van meer informele evenementen en de uitvoering van ad hoc studies en analyses.

Meer info 

Ben of ken jij iemand die vanuit de FOD BOSA een bijdrage wil leveren aan een succesvol EU-voorzitterschap? Weet dan dat de algemene selectieprocedure vanaf nu geopend is en nog loopt nog tot en met 31 mei. Wie slaagt, komt op een reservelijst terecht en krijgt vervolgens concrete jobaanbiedingen.

Heb je vragen, neem dan een kijkje op onze FAQ-pagina of mail naar voorbereidingEU2024@bosa.fgov.be.

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Aantrekkelijke werkgever, tevreden sollicitanten

    Publication date
    18 april 2024
    Wat is het imago van de federale overheid als werkgever? En hoe tevreden zijn kandidaat-werknemers over alle aspecten die komen kijken bij een sollicitatie? Om het antwoord hierop...
  • FOD BOSA wint Corporate IT Award

    Publication date
    17 april 2024
    De FOD BOSA viel in de prijzen: we mochten een prestigieuze Corporate IT Award in ontvangst nemen! En dat in misschien wel de mooiste categorie, die van 'Best citizen impact'. Onze...
  • Nieuwe editie TOP100 Tools for Learning bij WTC III

    Publication date
    16 april 2024
    Donderdag 13 juni 2024 organiseert de FOD BOSA voor de tiende keer de Top100 Tools for Learning, samen met Stimulearning en Epsilon, twee netwerken voor opleidingsprofessionals.