Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

In het Staatsblad: nationaal deskundigen gedetacheerd bij Europees Openbaar Ministerie op gelijke voet

Publication date
23 augustus 2022
Parlement européen à Bruxelles - Europees Parlement in Brussel

Het koninklijk besluit dat het koninklijk besluit van 19 november 1998 betreffende de verloven en afwezigheden voor federale personeelsleden wijzigt is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 23 augustus 2020.

De wijzigingen omvatten de toekenning van een verlof voor opdracht aan de nationaal deskundigen die gedetacheerd zijn bij de diensten van het Europees Openbaar Ministerie. Door de wijzigingen worden de nationale deskundigen die worden gedetacheerd bij het Europees Openbaar Ministerie op gelijke voet behandeld met de nationale deskundigen die worden gedetacheerd bij de Europese Commissie.

Concrete wijzigingen:

  • de bepalingen rond
    • de kandidatuurstelling en de aanstelling van de nationale deskundige bij het Europees Openbaar Ministerie (artikel 103)
    • de beëindiging van de aanstelling (artikel 111)
    • de ambtshalve erkenning van het karakter van algemeen belang (artikel 105)
    • de bezoldiging van het verlof voor opdracht (artikel 104)
  • actualisatie van de reglementaire verwijzing naar het Besluit van de Commissie in de artikelen 103, 104 en 105. Er wordt vanaf nu verwezen naar het besluit van de Commissie van 12 november 2008 betreffende de regeling die van toepassing is op nationale deskundigen die gedetacheerd zijn of een beroepsopleiding volgen bij de diensten van de Commissie.

Inwerkingtreding

De wijzigingen treden in werking op 1 september 2022.

Meer info

In het Belgisch Staatsblad van 23 augustus 2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...