Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

In het Staatsblad: nieuwe regels weigering loopbaanonderbreking voor ouderschapsverlof

Publication date
13 januari 2023

Op 5 januari 2023 werd een koninklijk besluit gepubliceerd dat de gedeeltelijke omzetting regelt van de Europese richtlijn (EU) 2019/1158 rond het evenwicht tussen werk en privéleven voor ouders en verzorgers.

Vanaf  15 januari 2023 moet de werkgever de weigering om loopbaanonderbreking voor ouderschapsverlof toe te kennen onder bepaalde modaliteiten schriftelijk motiveren. Het niet geven van een schriftelijke beslissing zal worden beschouwd als een aanvaarding van de loopbaanonderbreking voor ouderschapsverlof.

Meer info

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Aantrekkelijke werkgever, tevreden sollicitanten

    Publication date
    18 april 2024
    Wat is het imago van de federale overheid als werkgever? En hoe tevreden zijn kandidaat-werknemers over alle aspecten die komen kijken bij een sollicitatie? Om het antwoord hierop...
  • FOD BOSA wint Corporate IT Award

    Publication date
    17 april 2024
    De FOD BOSA viel in de prijzen: we mochten een prestigieuze Corporate IT Award in ontvangst nemen! En dat in misschien wel de mooiste categorie, die van 'Best citizen impact'. Onze...
  • Nieuwe editie TOP100 Tools for Learning bij WTC III

    Publication date
    16 april 2024
    Donderdag 13 juni 2024 organiseert de FOD BOSA voor de tiende keer de Top100 Tools for Learning, samen met Stimulearning en Epsilon, twee netwerken voor opleidingsprofessionals.