Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Hospitalisatieverzekering: kijk je gegevens na

Publication date
11 januari 2024
Medics in hospital

We berichtten al eerder over de overschakeling van de hospitalisatieverzekering en ambulante plannen van AG Insurance naar ETHIAS.

In principe worden je gegevens automatisch door je werkgever of sociale dienst overgedragen en kreeg je al van Ethias NV een brief met een Assurcardnummer (als de gegevens correct werden overgemaakt door je entiteit en al werden geïntegreerd in de systemen van Ethias.)

Bij elke overdracht is het echter mogelijk dat er foutieve gegevens worden overgebracht of dat er gegevens ontbreken.

Was je verzekerd en kreeg je nog geen brief van Ethias?

Contacteer dan de dossierbeheerder van je entiteit. Je vindt het e-mailadres in de overzichtslijst met organisaties (XLSX, 24.89 KB).

Heb je nog geen Assurcardnummer maar een hospitalisatie nodig hebt dan kan je als patiënt rechtstreeks contact opnemen met de dienst claims/schadebeheer van Ethias (via e-mail schadebeheer@ethias.be of via het nummer 011 282760 (NL). Afhankelijk van de integratie van je gegevens wordt de te volgen procedure toegelicht.

Heb je een brief van Ethias gekregen?

Kijk dan na of jouw gegevens in orde zijn. Je kan dat doen via http://www.ethias.be/klantenzone.

Hoofdverzekerden

Moet je gegevens over je aansluiting als hoofdverzekerde verbeteren? Neem dan contact op met de dossierbeheerder van je entiteit. Je vindt het e-mailadres in de overzichtslijst met organisaties (XLSX, 24.89 KB).

Je eigen organisatie blijft verantwoordelijk voor het beheer van je dossier en de juiste doorzending naar Ethias.

Nevenverzekerden

De wijzigingen rond nevenverzekerden (gezinsleden) en niet-actieven (gepensioneerden) mogen direct aan Ethias worden overgemaakt via het e-mailadres bosa@ethias.be.

Zorgplannen (ambulante kosten of tandzorgen)

Alle aanvragen rond inschrijvingen en wijzigingen binnen deze zorgplannen mogen eveneens rechtstreeks aan Ethias worden overgemaakt via het e-mailadres bosa@ethias.be.

Dekking

Hoe dan ook, ook als je nog geen brief kreeg van Ethias: je dekking is nog in orde vanaf 1 januari 2024 als je reageert vóór 31 maart 2024.

 

Kijk dus meteen je gegevens na en ook die van de nevenverzekerden en geef bij fouten zo snel mogelijk de juiste info door!

 

Meer info 

Alle info over de verzekeringen vind je op de website van BOSA:

Deel dit artikel

Meer nieuws