Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nieuw platform voor transparantere en toegankelijkere begroting

Publication date
16 november 2022
Business man Accounting Calculating Cost Economic budget putting Row and coin Write Finance ,investment and saving concept

De staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker lanceert met de hulp van de FOD BOSA een platform dat eenvoudig toegang geeft tot de uitgavenbegrotingen van verschillende federale overheidsorganisaties. 

Tot nu was het behoorlijk complex om begrotingsdocumenten door te nemen. Met dit nieuwe platform wil staatssecretaris Eva De Bleeker hier verandering in brengen.

Met het oog op meer transparantie en een betere toegankelijkheid van de begroting, is sinds 2021 al een eenvoudige infografiek of een visueel overzicht van de federale begroting beschikbaar. Dat er wel degelijk interesse is in de begroting, blijkt uit het feit dat de infografiek het best bekeken document is op onze website. 

Nu gaan we nog een stap verder en lanceren we een nieuw platform waarmee je in detail de uitgaven van federale organisaties na kan gaan. Op het platform vind je interactieve grafieken die een overzicht geven van de uitgaven per soort en per organisatie. 

Het platform zal geleidelijk worden verbeterd en uitgebreid met extra informatie (met name over de uitgaven van 's) en met nieuwe functies. Daarnaast zal ook de interactiviteit nog verder opgekrikt worden.

Benieuwd naar dit nieuwe platform? Bekijk hier de interactieve ingediende uitgavenbegroting 2023!

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Aantrekkelijke werkgever, tevreden sollicitanten

    Publication date
    18 april 2024
    Wat is het imago van de federale overheid als werkgever? En hoe tevreden zijn kandidaat-werknemers over alle aspecten die komen kijken bij een sollicitatie? Om het antwoord hierop...
  • FOD BOSA wint Corporate IT Award

    Publication date
    17 april 2024
    De FOD BOSA viel in de prijzen: we mochten een prestigieuze Corporate IT Award in ontvangst nemen! En dat in misschien wel de mooiste categorie, die van 'Best citizen impact'. Onze...
  • Nieuwe editie TOP100 Tools for Learning bij WTC III

    Publication date
    16 april 2024
    Donderdag 13 juni 2024 organiseert de FOD BOSA voor de tiende keer de Top100 Tools for Learning, samen met Stimulearning en Epsilon, twee netwerken voor opleidingsprofessionals.