Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nieuwe hr-rapporteringsomgeving in PowerBI

Publication date
12 september 2023
""

Eind 2023 kan je op onze nieuwe rapporteringsomgeving een hele reeks up-to-date standaardrapporten en self-servicerapporten vinden over personeels- en loonadministratie, rekrutering en selectie, leren en ontwikkelen en andere hr-domeinen. Gaande van eenvoudige opvolglijsten tot uitgebreide gevisualiseerde dashboards, voor zowel gewone medewerkers, hr-medewerkers als leidinggevenden.  

 • Onze hr-data toegankelijk voor jou 

  Als horizontale FOD, streeft FOD BOSA ernaar de dienstverlening aan haar klanten steeds verder te optimaliseren. Onze DG’s PersoPoint en R&O beschikken over een grote hoeveelheid gegevens, over alle hr-domeinen heen en willen die via een centrale hr-rapporteringsomgeving voor onze klanten toegankelijk maken. Op die nieuwe omgeving vind je flexibele en up-to-date standaardrapporten, en self-servicerapporten op maat. 

  Samen ontwikkeld 

  Door middel van gebruikersgroepen willen we de klanten en onze interne medewerkers maximaal betrekken in de ontwikkeling en het gebruik van deze rapporten. Per hr-domein, zoals personeels- en loonadministratie, rekrutering en selectie of leren en ontwikkelen werden de behoeften van P&O-medewerkers en -leidinggevenden verzameld en geprioriteerd. Een pilootgroep kreeg bovendien de kans om de omgeving al eens uit te testen.  

   De data-expertise is bij FOD BOSA al aanwezig en we zetten een team op dat het kwalitatief beheer van deze nieuwe omgeving garandeert. Tegelijk voorzien we trainingen, zowel binnen FOD BOSA als voor onze klanten. Van juli tot oktober wordt de interne capaciteit versterkt en vanaf november bieden we ook trainingen en handboeken aan de lokale P&O-afdelingen en onze interne medewerkers.  

  Binnenkort beschikbaar, verdere ontwikkeling volgen

  We plannen live te gaan eind dit jaar maar dat betekent zeker niet het einde van dit project. In 2024 willen we dankzij de samenwerking en datadeling tussen PersoPoint en R&O nog meer gekruiste hr-rapporten en –dashboards aanbieden. 

  We houden je op de hoogte van de bouw van de nieuwe rapporteringsomgeving via de gekende kanalen zoals nieuwsbrieven, klantenmeetings en via de accountmanagers! 

   

 • Photo de Veerle Peijffers

  Ik coördineer de werkzaamheden die nodig zijn voor de opzet van de nieuwe rapporteringsomgeving zoals het verzamelen van gebruikersvereisten, het opstellen van datadefinities, de bouw van de rapporteringsomgevingen, de organisatie van de trainingen, de opzet van een omkaderend team en nog héél veel meer.

  Name
  Veerle
  Function
  Programmamanager
 • Photo de Dalila Luambo et Clara Gonin

  Met ons team zullen we PowerBI-trainingen verzorgen, zodat de HR-medewerkers van onze klanten alsook onze eigen medewerkers in staat gesteld worden om data te visualiseren en inzichtelijk te maken!

  Name
  Clara et Dalila
  Function
  Opleidingsteam
 • Photo de Jeremy Sebastiano

  Ik zal verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit, accuraatheid en bruikbaarheid van data in de organisaties. Ik zal ervoor zorgen dat onze klanten een beroep kunnen doen op onze betrouwbare data om hr-beslissingen te maken!

  Name
  Jeremy
  Function
  Data-steward

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

  Publication date
  22 april 2024
  Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...