Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nieuwe namen voor PersoPoint-toepassingen 

Publication date
06 januari 2023

Een nieuw jaar, een nieuwe naam! De PersoPoint-toepassingen SCOPE en SAGO, gericht op federale ambtenaren, dragen voortaan respectievelijk de namen PersoSelfService en PersoContact. Die laatste tool is bovendien vernieuwd, met het oog op een betere gebruikservaring.

Elke federale overheidsmedewerker kent ze wel, de hr-toepassingen SCOPE en SAGO. Maar vanaf nu spreken we dus van PersoSelfService en PersoContact. Het voorvoegsel ‘Perso’ is een verwijzing naar PersoPoint, een onderdeel van de BOSA dat de personeels- en loonadministratie voor de federale overheid op zich neemt en de toepassingen ontwikkeld heeft. De nieuwe namen sluiten ook aan bij het al langer bestaande PersoExpenses, eveneens een PersoPoint-tool. 

Achtervoegsel vertelt je meer 

Naast het vaste voorvoegsel volgt bij de namen dus ook een achtervoegsel dat verwijst naar het gebruik van elke toepassing. Met PersoSelfService kunnen overheidsmedewerkers hun persoonlijke gegevens, bepaalde soorten afwezigheid of verlof en hun persoonlijke dossier zélf beheren. PersoContact laat dan weer toe om contact op te nemen met dossierbeheerders en documenten uit te wisselen. 

Betere gebruikservaring

Bovendien blijft het voor PersoContact niet enkel bij een nieuwe naam. De tool is intussen ook grondig vernieuwd. Er is nu een handigere interface en een frissere look, in lijn met de huisstijl van de FOD BOSA. De tool draait voortaan eveneens op de nieuwste generatie van het ServiceNow-portaal, wat de gebruikservaring verder verbetert. En niet onbelangrijk, tot slot: de tool is vanaf nu bereikbaar via een aangepaste url – al is er voorlopig nog een doorverwijzing vanaf de oude url. 

Neem een kijkje 

Wil je met de PersoPoint-toepassingen aan de slag? Hier vind je meer info over de tools en kan je doorklikken op de links die je op de aanmeldpagina’s brengen: 

Deel dit artikel

Meer nieuws