Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nieuwe versie van Crescendo op komst 

Publication date
22 september 2023

Vanaf 2024 lanceert de FOD BOSA een nieuwe versie van Crescendo, de tool die onder meer gebruikt wordt voor de evaluaties van federale ambtenaren. Meer informatie over hoe de overgang van de huidige versie naar de nieuwe zal verlopen, volgt later. 

Crescendo is een tool waar elke federale overheidsmedewerker mee te maken krijgt. Zowel leidinggevenden als gewone medewerkers gaan er mee aan de slag voor de opvolging van evaluaties. Omdat we vorig jaar een nieuw evaluatiesysteem doorvoerden, wordt de bijhorende tool daar nu op aangepast. Vanaf 2024 lanceren we een nieuwe versie, die ook een stuk gebruiksvriendelijker zal zijn.

Omwille van evaluatiecycli die nu al gestart zijn en nog even doorlopen, zullen beide versies van Crescendo even naast elkaar bestaan. Daarom spreken we in onze communicaties voortaan van Crescendo 1 als het gaat over de huidige versie waarmee je al vertrouwd bent en verwijzen we naar de nieuwe versie onder de naam Crescendo 2.

Geen vast transitiemoment 

Voor contractuelen en statutairen kunnen er vanaf 2024 evaluatiecycli gelanceerd worden in Crescendo 2. Maar let op, dat is niet voor iedereen het geval! Het is aan iedere individuele overheidsorganisatie zelf om te bepalen vanaf welke datum ze Crescendo 1 inwisselen voor Crescendo 2. Tot dan blijft de opvolging van evaluaties via Crescendo 1 verlopen. Wanneer beslist wordt om de overstap naar Crescendo 2 te maken, is het aan de organisatie zelf om daarover intern te communiceren.

Ook belangrijk om weten: voor wetenschappelijk personeel en stagiairs verandert er voorlopig nog niets. Hun evaluatiecycli blijven gewoon verder lopen in Crescendo 1. 

Meer info volgt 

We komen snel met meer informatie over de overgang van de oude naar de nieuwe applicatie en het gebruik van Crescendo 2. We zullen ook videodemo’s inzetten om je bij deze transitie te ondersteunen. Hou onze communicatiekanalen in de gaten voor meer nieuws!

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • Aantrekkelijke werkgever, tevreden sollicitanten

  Publication date
  18 april 2024
  Wat is het imago van de federale overheid als werkgever? En hoe tevreden zijn kandidaat-werknemers over alle aspecten die komen kijken bij een sollicitatie? Om het antwoord hierop...
 • FOD BOSA wint Corporate IT Award

  Publication date
  17 april 2024
  De FOD BOSA viel in de prijzen: we mochten een prestigieuze Corporate IT Award in ontvangst nemen! En dat in misschien wel de mooiste categorie, die van 'Best citizen impact'. Onze...
 • Nieuwe editie TOP100 Tools for Learning bij WTC III

  Publication date
  16 april 2024
  Donderdag 13 juni 2024 organiseert de FOD BOSA voor de tiende keer de Top100 Tools for Learning, samen met Stimulearning en Epsilon, twee netwerken voor opleidingsprofessionals.