Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Ontwikkelingstraject leidinggevenden 2024-2025: inschrijvingen nu open

Publication date
15 april 2024
Groupe de personnes hommes et femmes qui discutent

Heb je minstens één jaar ervaring als leidinggevende? Schrijf je dan in voor een ontwikkelingstraject voor leidinggevenden!

Een traject is meer dan een opleiding!  

Dankzij dit intensieve traject, dat bestaat uit 1 intake gesprek, 13 dagen groepstraject en 1 outtake gesprek, kan je je een jaar lang diepgaand focussen op jouw rol en jouw prestaties als leider (in de ruimste zin van het woord):  

 • je kan echt nadenken over je rol en de leiderschapsaspecten ervan  
 • je verzamelt nieuwe ideeën en ervaringen en krijgt de kans om ze in de praktijk te testen   
 • je ontwikkelt een netwerk van collega's met vergelijkbare verantwoordelijkheden uit verschillende federale organisaties.

Dit nieuwe traject is een gezamenlijke creatie van deelnemers en trainers. Daardoor is het flexibel en afwisselend volgens de behoeften van de deelnemers in elke groep, maar het focust op de federale visie op leiderschap en de verschillende thema's.

Deelnemers volgen dagelijks het traject in dezelfde leergroep van maximaal 15 personen, met deelnemers uit verschillende federale organisaties. Ze leren vooral door contact met anderen, het delen van kennis en ervaring, het uitwisselen van goede en slechte praktijken en het geven van feedback en input aan elkaar.

Professionele begeleiding   

Je leergroep wordt begeleid, ondersteund en uitgedaagd door een ervaren trajectbegeleider die goed vertrouwd is met de federale context.

Nieuw voor het traject 2024-2025  

 • Het traject begint met een gezamenlijke dag (150 plaatsen) van netwerken en reflectie op de federale visie op leiderschap.  
 • Er is een extra dag gepland over het thema mentaal welzijn. Dit thema  wordt geleid door interne trainers van  BOSA. 
 • Individuele coaching en follow-up-dagen (intervisies) worden toevertrouwd aan federale coaches uit het Lumen-netwerk.  

Meer info

Wil je meer weten? Bekijk de opleidingspagina.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • Ontdek de MyGov.be-app!

  Publication date
  14 mei 2024
  De FOD BOSA heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de lancering van onze nieuwste app, MyGov.be! Deze app is ontworpen om jouw interactie met overheidsdiensten eenvoudiger en...