Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Personeelsplannen zullen uitsluitend afhangen van de Directiecomités

Publication date
20 juli 2022
" "

De ministerraad van 15 juli 2022 keurde een ontwerp van koninklijk besluit goed dat het koninklijk besluit van 7 november 2000 houdende oprichting en samenstelling van de organen die gemeenschappelijk zijn aan iedere federale overheidsdienst wijzigt.

  • Met deze wijziging krijgen de Directiecomités van federale organisaties een grotere verantwoordelijkheid op het gebied van personeelsplannen.

    Momenteel worden de personeelsplannen opgesteld door de Directiecomités en daarna goedgekeurd door de bevoegde ministers, na advies van de Inspectie van Financiën. Zij worden uiteindelijk uitgevoerd door de voorzitters van de Directiecomités.

    Met de wijziging van het koninklijk besluit van 7 november 2000 zullen de personeelsplannen deel uitmaken van de operationele planning en uitsluitend worden opgesteld door de voorzitters en de Directiecomités, die dit zullen doen in overeenstemming met het beleid van de bevoegde ministers.

    Voor de federale overheidsdiensten leidt dit besluit niet tot een breuk met de huidige praktijken en het vereist niet dat er onmiddellijk een nieuw personeelsplan wordt opgesteld. De diensten die op het ogenblik van de inwerkingtreding van dit besluit een personeelsplan hebben lopen, moeten er eenvoudigweg rekening mee houden dat de eindverantwoordelijkheid voor dit lopende personeelsplan nu bij de voorzitter berust.

     

    Verdere stappen

    • Advies van het Voorzitterscollege
    • Advies van de betrokken Werkgroep Beleidscoördinatie
    • Eventueel tweede lezing door de ministerraad
    • Handtekening van de koning
    • Publicatie Belgisch Staatsblad.

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Aantrekkelijke werkgever, tevreden sollicitanten

    Publication date
    18 april 2024
    Wat is het imago van de federale overheid als werkgever? En hoe tevreden zijn kandidaat-werknemers over alle aspecten die komen kijken bij een sollicitatie? Om het antwoord hierop...
  • FOD BOSA wint Corporate IT Award

    Publication date
    17 april 2024
    De FOD BOSA viel in de prijzen: we mochten een prestigieuze Corporate IT Award in ontvangst nemen! En dat in misschien wel de mooiste categorie, die van 'Best citizen impact'. Onze...
  • Nieuwe editie TOP100 Tools for Learning bij WTC III

    Publication date
    16 april 2024
    Donderdag 13 juni 2024 organiseert de FOD BOSA voor de tiende keer de Top100 Tools for Learning, samen met Stimulearning en Epsilon, twee netwerken voor opleidingsprofessionals.