Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Regerings- en overheidsvertegenwoordigers ondertekenen Charter Diversiteit en Inclusie

Publication date
29 maart 2022

Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter, staatsecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz en de verantwoordelijken van de federale organisaties en het federaal netwerk diversiteit ondertekenden op 29 maart 2022 het Charter Diversiteit en Inclusie.

De federale overheid heeft al langer een diversiteitsbeleid, maar nu schakelt ze nog een versnelling hoger met de ondertekening van het charter, dat ontwikkeld is onder impuls van het federaal netwerk diversiteit. Met dat charter geeft de overheid te kennen dat ze een toonbeeld wil zijn van diversiteit, inclusie en gelijke kansen, met een werknemersbestand dat de meest uiteenlopende profielen omvat en zo een weergave is van de diverse maatschappij waarin we leven. Tegelijk moet de dienstverlening van de overheid ook toegankelijk zijn voor iedere burger, zonder enig onderscheid.

Concrete engagementen

Het charter bestaat uit een aantal voornemens die moeten bijdragen aan dat ruimere objectief van een transversaal diversiteits- en inclusiebeleid. Zo wil de federale overheid onder andere de principes van diversiteit, gelijke kansen en inclusie integreren in zowel de besluitvormings- en beheersprocessen als in het human-resourcesmanagement. De ondertekenaars tonen zich dan ook bereid om daar de nodige middelen tegenover te zetten, zodat deze principes zeker in de praktijk omgezet worden. Ook willen ze partners ertoe aan te zetten om op hun beurt te werken aan non-discriminatie en de bevordering van diversiteit, en dat door inspirerende praktijken te delen. 

Meer weten

Contact

Deel dit artikel

Meer nieuws