Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Stabiliteitsprogramma van België 2024-2027

Publication date
13 mei 2024
Business man Accounting Calculating Cost Economic budget putting Row and coin Write Finance ,investment and saving concept

België heeft op 30 april een stabiliteitsprogramma voorgelegd aan de instanties van de Europese Unie. Zo wordt nagegaan of ons land op de goede weg is om de begrotingsdoelstelling voor de middellange termijn te halen.

 • Elke EU-lidstaat die de euro gebruikt, moet elk jaar een stabiliteitsprogramma indienen bij de Europese Commissie. Dat programma omvat de begrotingsplannen voor de drie volgende jaren.

  Het stabiliteitsprogramma dat onlangs is ingediend, heeft een louter indicatief karakter omwille van twee redenen:

  • Ten eerste zijn er op 30 april 2024 nieuwe Europese begrotingsregels in werking getreden waarbij stabiliteitsprogramma’s in de toekomst vervangen zullen worden door nationale structurele begrotingsplannen voor de middellange termijn.
  • Ten tweede zijn er in juni federale en regionale verkiezingen en is het dus aan de volgende regeringen om België te engageren voor de komende jaren.

  Bekijk hier het laatste stabiliteitsprogramma. (PDF, 522.44 KB)

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • Ontdek de MyGov.be-app!

  Publication date
  14 mei 2024
  De FOD BOSA heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de lancering van onze nieuwste app, MyGov.be! Deze app is ontworpen om jouw interactie met overheidsdiensten eenvoudiger en...