Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Terugblik op TOP100 Tools for Learning 2023

Publication date
13 maart 2023

Op 9 maart organiseerden de FOD BOSA, Stimulearning en Epsilon samen voor de 9de keer de TOP100 Tools for Learning, een evenement door en voor trainers, coaches, begeleiders en experts in leren en ontwikkeling. 

 • Een voormiddag lang bood TOP100 Tools for Learning elke deelnemer een uitgelezen kans om goede praktijken en adviezen over leren en ontwikkelen uit te wisselen. Zo werd het event een bron van inspiratie en reflectie, voor zowel mensen uit de publieke als de privésector.

  De sprekers en de tools die werden voorgesteld, waren heel divers. De 145 deelnemers moesten dus keuzes maken. Die veelheid aan opties wakkerde uiteraard hun nieuwsgierigheid aan en leidde tot intense uitwisselingen tijdens de netwerklunch.

  De waaier aan voorgestelde tools was erg breed: zo waren er tools die focussen op faciliteren en samenwerking, waarmee je een e-learning kan ontwerpen of scenario’s kan maken van opleidingen, er waren er bedoeld voor monitoring en natuurlijk kwamen er ook tools gelinkt aan game-based learning (online of face-to-face), video of podcasts. Ook ChatGPT passeerde de revue. Daarbij ging het ook over de rol die kunstmatige intelligentie zou kunnen spelen in opleidingen. 

  Hier kan je nog eens het volledige programma van deze editie bekijken.

  Op naar de 10de editie

  Op 14 maart 2024 komt de volgende editie van TOP100 Tools for Learning eraan. Wil je dan zelf een tool voorstellen? Aarzel niet om ons te contacteren!

  Stuur een mail naar deze BOSA-medewerkers als je aan de 10de editie van TOP100 Tools for Learning wilt deelnemen als spreker:

Deel dit artikel

Meer nieuws