Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Tunesische delegatie op studiebezoek bij FOD BOSA

Publication date
20 mei 2022
Délégation tunisienne

Recent ontving de FOD BOSA, in samenwerking met de FOD Financiën, een delegatie van negen Tunesische ambtenaren. Een hele week lang kregen zij een inkijk in het hr-beleid van de federale overheid.

De recente uitwisseling past in de jumelage die België sinds 2019 heeft opgezet met Tunesië. De Tunesische ambtenaren waren hier in de eerste plaats om te weten te komen hoe het beslissingsinformatiesysteem (SID) het best geoptimaliseerd kan worden. Dat met het oog op een betere beheersing van de loonkosten en een algehele modernisering van het Tunesische overheidsapparaat.

Hr als rode draad

De beheersing van de loonkosten is, zeker in de overheidssector, een complex gegeven. Maar het hoeft niet louter een budgettaire kwestie te zijn: evengoed kan je ze ook benaderen met een hr-bril op, zoals tijdens deze uitwisseling gebeurde. Zo’n benadering kan immers interessante inzichten opleveren.

Loonkostenbeheersing was weliswaar slechts één agendapunt. Ook heel wat andere hr-gerelateerde onderwerpen kwamen aan bod, toegelicht door verschillende BOSA-medewerkers.

Goede praktijken gedeeld

Samen met de Financiën maakte de FOD BOSA er een vruchtbare uitwisseling van. Peter Vandenbruaene en Mélanie Recour, beiden actief voor het DG Rekrutering en Ontwikkeling binnen de FOD BOSA, hadden de eer deze delegatie vijf dagen lang te ontvangen. Ze blikken tevreden terug: “We wilden met onze Tunesische collega’s verschillende personeelskwesties doornemen. Dat deden we door goede praktijken te delen met hen. We hadden het onder meer over aanwerving en selectie, de begrotingsopmaak van de ministeries, het geldelijk statuut, de loopbaan en promotie, enzovoort. We zijn blij met het verloop: de Tunesische delegatie waardeerde heel erg de expertise van onze BOSA-medewerkers.”

Meer info

Ontdek hier het volledige programma van de uitwisseling.

Deel dit artikel

Meer nieuws