Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Van Selor naar Werkenvoor.be: ontdek nieuwe website  

Publication date
01 maart 2023

Om nog beter te tonen dat de federale overheid een aantrekkelijke werkgever is, nemen we afscheid van de naam Selor. In plaats daarvan spreken we voortaan van Werkenvoor.be. Bij die transformatie, die vorm kreeg vanuit de FOD BOSA, hoort ook een gloednieuwe website!

De federale overheid heeft een gevarieerd aanbod aan boeiende en betekenisvolle jobs. Dat maakt ze tot een unieke werkgever, en dat mag iedereen zien. Maar om dat jobaanbod nog beter onder de aandacht te brengen, was een nieuwe employer brand noodzakelijk. Vanuit de FOD BOSA werd, samen met enkele externe partners, de afgelopen jaren hard gewerkt aan deze vernieuwing. 

Veelzeggende naam  

Het resultaat is in de eerste plaats een nieuwe naam om de federale overheid als werkgever in de markt te zetten: Selor maakt plaats voor Werkenvoor.be. De keuze viel hierop omdat deze naam duidelijker maakt waar de overheid voor staat en wat het betekent om ervoor te werken. Met Werkenvoor.be zetten we meer de werkgevers in de kijker en minder de rekruteringsdienst.  

Er zijn drie aspecten die zo beter uit de verf moeten komen. Om te beginnen het veelzijdig werk binnen de federale overheid. Als medewerker krijg je er de kans om mee de schouders te zetten onder uiteenlopende projecten, altijd vertrekkend van je eigen talenten en interesses. ​  

Bovendien heeft alles wat je er doet impact: je verbetert (direct of indirect) het dagelijks leven van elf miljoen burgers en werkt zo mee aan een beter België. ​Tot slot vindt de overheid als werkgever ook ieders welbevinden belangrijk: een gezonde balans tussen werk en vrije tijd is een must. Dat alles willen we meer gaan benadrukken.  

Gebruiksvriendelijkere website   

Samen met de nieuwe naam lanceerden we vandaag ook een nieuwe website, als sluitstuk van de transformatie. Je vindt er nog altijd alle vacatures en kan je nog steeds inschrijven voor een bevorderingsprocedure of een taaltest. Maar dankzij een eenvoudigere en intuïtieve structuur in combinatie met een fris design, wordt alles een stuk gebruiksvriendelijker. Vacatures op maat zoeken, zal bovendien nog nooit zo makkelijk zijn gegaan dankzij heel wat nieuwe filteropties.  

Neem dus zeker eens een kijkje op de nieuwe website, www.werkenvoor.be. En laat anderen weten dat ze er hun droomjob kunnen vinden! 

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...