Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Wees als eerste op de hoogte van ons nieuws dankzij RSS-feeds

Publication date
29 maart 2023
Logo RSS

Wil je graag als eerste op de hoogte zijn van het nieuws dat we publiceren? Abonneer je dan via Outlook op de verschillende RSS-feeds van onze site. Eens geabonneerd, kan je het laatste nieuws in Outlook bekijken van zodra het gepubliceerd wordt. Op die manier hoef je zelf niet naar het nieuws te zoeken en ben je altijd helemaal mee!

Wat is een RSS-feed?

Een RSS-feed is een tekstbestand in XML-formaat dat een overzicht bevat van de updates van een website, vaak in de vorm van een lijst artikels met links. RSS staat voor Really Simple Syndication

De RSS-feeds van de BOSA zijn vrij gemakkelijk te lezen en bevatten de volgende gegevens: de titel van de informatie, een korte beschrijving van het onderwerp en een URL-link naar het bronartikel. De volgende pagina's van de FOD BOSA bieden deze functie aan: 

 

Je kan je abonneren op RSS-feeds door te klikken op het RSS-icoontje op één van de vier bovenvermelde pagina's. Na een klik op het RSS-icoontje wordt een nieuwe pagina geopend. Met het adres in de URL-balk van de webbrowser kan je deze functie in Outlook configureren. 

Hoe abonneer je je op RSS-feeds in Outlook?

Outlook biedt een manier om RSS-feeds te lezen. Je kan de URL’s van RSS-feeds toevoegen in het RSS-tabblad. Als je, afhankelijk van jouw versie van Outlook, gaat naar ‘bestand’ en vervolgens doorklikt op ‘accountinstellingen’, vind je het tabblad ‘RSS-feeds’. Daar kan je je RSS-abonnementen beheren (toevoegen, wijzigen of verwijderen).

Zodra je dit ingesteld hebt, wordt de map met RSS-feeds bijgewerkt telkens er nieuwe inhoud wordt gepubliceerd in de vier bovenvermelde rubrieken. Je kan deze inhoud dan in je Outlook-inbox lezen zoals elke andere e-mail. Zo mis je nooit nog één van onze nieuwsberichten. Ga er dus zeker mee aan de slag!

Deel dit artikel

Meer nieuws