Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Word mentor bij DUO for a JOB!

Publication date
02 juli 2024
Two woman work together on a laptop

Heb je een stevige werkervaring en wil je die delen met een jongere die net begint op de arbeidsmarkt?

 • Ben jij 50 jaar of ouder? Doe dan mee aan het DUO for a JOB-avontuur en word mentor van een jongere met een migratieachtergrond die start op de arbeidsmarkt. Zo vorm jij een waardevolle schakel tussen generaties en culturen.

  Door deel te nemen aan DUO for a JOB krijg je de kans om:

  • een opleiding te volgen om jonge professionals te ondersteunen en vaardigheden te verwerven die van pas zullen komen in andere aspecten van je carrière
  • jezelf persoonlijk te verrijken. Je speelt een cruciale rol in het ondersteunen van de talenten van de jongere generatie en helpt hen om een blijvende impact te hebben op de Belgische arbeidsmarkt en om een ambitieuzere toekomst voor ogen te hebben.

    

  Lees de getuigenissen van Joëlle, Alan en Kris:

 • Photo from Joëlle and Elvis

  Joëlle: "Dit is mijn eerste ervaring als mentor. Ik ben trots dat ik mijn professionele ervaring kan gebruiken en delen met mijn mentee, binnen een concreet professioneel project. Het DUO for a JOB-team is erg ondersteunend en zorgzaam. Je moet niet bang zijn om het te proberen."

 • Photo from Alan and Ahmed

  Alan: "Mentor zijn en een mentee ondersteunen bij het zoeken naar een job is een zeer verrijkende ervaring! Het is tweerichtingsverkeer en de professionaliteit en vriendelijkheid van DUO for a JOB maken het allemaal de moeite waard."

 • Photo from Kris and Aziz

  Kris: "Ja, ik wil graag mensen helpen die naar ons land komen en hier willen werken en leven. Naast de taal, is een job de toegang tot onze samenleving. En we wensen uiteindelijk dat die mensen geïntegreerd raken en zich Belg voelen.

  Door mijn netwerk aan te spreken en aan te bieden, kan ik mee drempels wegnemen. En het mooie is dat we er allemaal beter van worden: de nieuwe Belg die ik begeleid, ikzelf en alle land- en lotgenoten."

Deel dit artikel

Meer nieuws