Actualiteit

 • invoice

  Opvolging betaaltermijnen federale overheidsfacturen 2021

  Het betaalgedrag van de federale overheidsdiensten wordt systematisch opgevolgd. Om de drie maanden wordt voortaan door de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) een overzicht gegeven. Onlangs werden de cijfers voor het volledige jaar 2021 gepubliceerd.

 • Un homme et trois femmes sont assis autour d'un ordinateur portable. L'homme montre l'écran du doigt en parlant.

  Digital Open: nieuwe tools om ontwerpproces inclusiever te maken

  Bijna 10% van de Belgische bevolking heeft geen toegang tot het internet, blijkt uit onderzoek van de Koning Boudewijnstichting. Bovendien beschikt 32% van de mensen die wél toegang heeft niet over voldoende digitale competenties. De FOD Beleid en Ondersteuning (FOD BOSA) heeft van digitale inclusie bij de federale overheid dan ook een speerpunt gemaakt, zodat iedereen mee is. Twee nieuwe tools moeten daarbij helpen.

 • Federale begroting vanaf nu in één oogopslag te doorgronden

  Wanneer gesproken wordt over de federale begroting, dan horen we hoge bedragen de ronde doen. Maar wat zit er nu achter al die cijfertjes? Om de begroting begrijpelijk te maken voor alle burgers, zullen we voortaan bij elke bijsturing een heldere infografiek publiceren.

 • groupe de jeunes assis sur sur une banquette et en train de consulter leur laptop ou smartphone - groep jongeren die op een bankje zitten en hun laptop of smartphone raadplegen

  eBox overschrijdt de kaap van 3 miljoen consents!

  De FOD BOSA lanceerde eBox in 2018 om een vlottere en veiligere communicatie tussen overheidsdiensten en burgers toe te laten. In november 2021 telde eBox reeds meer dan 3 miljoen actieve consents! 

 • main d'un robot qui touche la main d'un humain sur une illustration d'un réseau virtuel sur un écran - hand van een robot die de hand van een mens aanraakt op een illustratie van een virtueel netwerk op een scherm

  De FOD BOSA experimenteert met AI voor monitoring van webtoegankelijkheid 

  Artificiële intelligentie (AI) is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. De FOD BOSA volgt deze nieuwe technologie op de voet, en bekijkt hoe het online dienstverlening kan verbeteren.

 • Afbeelding_winnaar_diversity_award_2021

  De FOD BOSA wint de eerste prijs van de Diversity & Inclusion Awards 2021!

  De FOD BOSA wint de eerste prijs van de Diversity & Inclusion Awards 2021 met het project ‘Digital Inclusion by design’.

 • intrapreneurschap

  Een dosis diplomatieke rebellie onder ambtenaren doet overheid goed

  Ambtenaren kunnen een cruciale rol spelen met het oog op innovatie. De kracht van intern ondernemerschap of intrapreneurschap valt immers niet te onderschatten. Maar hoe zet je nu je organisatie van onderuit in beweging? Met de nodige diplomatieke rebellie, zo blijkt. Tijdens een recente inspiratiesessie ging Network Innovation dieper in op dit thema en er kwamen interessante invalshoeken naar boven.