Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Federal Trust Services

De dienst Federal Trust Services (FTS) helpt gebruikers om elektronische handtekeningen, zegels en tijdsstempels te visualiseren en te integreren binnen digitale processen.

Doelgroepen
Federale organisaties
  • Onze dienstverlening

  • icoon 'schrijven met pen'

   Eenvoudig en betrouwbaar Trust Services integreren

   Federal Trust Services (FTS) biedt een webservice en software om eenvoudig en betrouwbaar bestanden digitaal te ondertekenen, en/of van een zegel of een tijdstempel te voorzien. Het wordt aangeboden als digitale bouwblok waarbij de gebruiker zelf bepaalt waar en wanneer FTS wordt ingezet.

  • icoon 'toepassing'

   Begeleiding bij het (digitale) handtekenproces

   Eindgebruikers kunnen, zonder voorafgaande authenticatie, een digitale handtekening plaatsen met behulp van de elektronische identiteitskaart of vreemdelingenkaart.

   Er is geen technische kennis van de digitale handtekening vereist. FTS begeleidt de eindgebruikers bij het handtekenproces en visualiseert het te ondertekenen bestand.

  • Ziezo, dat doen we dus!

  • Via de dienst FTS garandeert de FOD BOSA een eenvoudig en betrouwbaar aanbod op het gebied van elektronische handtekeningen, zegeling en tijdsstempels.

   Het aanbod van FTS is uitgebreid gedocumenteerd. Op basis van de technische informatie kan de gebruiker de configuratie zelf uitbouwen, op maat van het digitale proces waar FTS ingezet wordt.

   • We zijn er voor jou

   • Meer informatie nodig of nood aan kennismakingsgesprek? Contacteer ons via servicedesk.dto@bosa.fgov.be. We evalueren je  vraag en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Veelgestelde vragen en handige tutorials vind je terug in onze FAQ.

  1. Voorwaarden & aanpak

   1. Vraag de dienst FTS aan via servicedesk.dto@bosa.fgov.be.
    Bij de aanvraag ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van de diensten van het DG Vereenvoudiging en Digitalisering van de FOD BOSA en stel je duidelijk wie de betrokken partijen aan de kant van de kandidaat afnemer zijn. Op basis van deze info, controleert de FOD BOSA of je in aanmerking komt voor het gebruik van de dienst FTS.
   2. Onboarding
    De gebruikersovereenkomst (DOCX, 344.2 KB) en het onboarding document (DOCX, 145.25 KB) moeten ingevuld naar FOD BOSA gestuurd worden. Deze documenten bevatten respectievelijk een akkoord en technische informatie van de afnemer die FOD BOSA nodig heeft om de configuratie van de klant op de FTS toe te passen.
   3. Opzet test- en integratieomgeving
    Gebaseerd op de informatie in het onboarding document (DOCX, 145.25 KB) zet FOD BOSA een test- en integratieomgeving op voor de afnemer. Op basis van de technische informatie kan de afnemer de configuratie zelf verder uitbouwen.
   4. Opzet productieomgeving
    Na ondertekenen van de gebruikersovereenkomst (DOCX, 344.2 KB) en validatie van de opzet in de testomgeving, zet de FOD BOSA een productieomgeving op voor de afnemer, gebaseerd op de informatie in het onboarding document (DOCX, 145.25 KB).