Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Web Content Management

Deze dienst bestaat uit een opdrachtencentrale voor het maken van websites in Drupal, de hosting, het onderhoud en de ondersteuning voor redacteurs ter beschikking.

Doelgroepen
Communicatiemedewerkers
  • Onze dienstverlening

  • icoon 'toepassing'

   Open source

   Met Drupal bieden we een Open Source Contentmanagementsysteem aan, waarmee redacteurs de inhoud van hun website makkelijk kunnen beheren.

  • icoon 'hart'

   Sites met tal van functionaliteiten

   De responsive sites zijn performant en stabiel (gegarandeerd door Service Level Agreements en vastgelegd in een gebruikersovereenkomst), en voorzien van heel wat functionaliteiten: integratie van embedded video’s en foto’s van externe websites, integratie van een nieuwsbrief, meertalige inhoud, een open source zoekmotor Solr enz. Bovendien is de website toegankelijk, conform de WCAG 2.0 AA-richtlijnen.

  • icoon 'toepassing (instellingen)'

   Veelzijdig contentmanagementsysteem

   Een CMS voor een vlot beheer van vertalingen, taxonomie, revisies/versies, WYSIWYG content editor, gebruikersbeheer, programmatie van de publicatie van inhoud, publicatieworkflow, SEO-configuratie en meer. 

   De dienst is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 toegankelijk.

  • icoon 'typografie'

   No strings attached

   De dienst is zo ontworpen dat uw gegevens gemakkelijk te verplaatsen zijn. U kunt op eender welk tijdstip uit de dienst stappen en uw site met al zijn functionaliteiten elders onderbrengen.

  • Ziezo, dat doen we dus!

  • We stellen een opdrachtencentrale ter beschikking voor het maken van websites in Drupal, de hosting, het onderhoud en de ondersteuning voor redacteurs ter beschikking.

   • We zijn er voor jou

   • Indien je gebruik wilt maken van deze dienst, volg je de volgende procedure:

    1. Stuur een intentieverklaring naar het Directoraat-Generaal Vereenvoudiging & Digitalisering, dienst “WCM/Web & Online Applications”;
    2. Wij analyseren de behoeften, maken een informatiearchitectuur en designs op, ondertekenen de gebruiksovereenkomst, bouwen de site, leiden het redactieteam op, voegen samen met de redacteurs inhoud toe en zetten de website online.
    3. De website wordt aan een AnySurfer-audit onderworpen.
    4. De service mode gaat een maand nadat de website online werd gezet van start.

    Voor het technische luik kun je een beroep doen op de Drupal-expertise van de Fast2web/WCMS-partners

    Voor administratieve ondersteuning kun je terecht bij de Service Desk van de FOD BOSA op servicedesk.DTO@bosa.fgov.be met vermelding van de referentie ‘S017 - WCMS’.

  1. Voorwaarden

   Deze dienst is beschikbaar voor de communicatiediensten en marcomverantwoordelijken van de federale overheidsinstellingen en -diensten. De redacteurs hebben geen specifieke technische kennis nodig.