Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Aanbod overheidsopdrachten raadplegen

Als een overheid een opdracht voor diensten, leveringen of werken wil plaatsen, dan is ze in de meeste gevallen verplicht om de opdracht openbaar te maken aan het publiek. De overheid publiceert haar overheidsopdrachten via de applicatie e-Notification.

Van toepassing voor
 • Federale ambtenaren
 • Ondernemingen

Inhoudstafel

 • Deze informatie is van toepassing op het vorige e-Procurementplatform dat op 4/9/23 vervangen werd. Deze informatie wordt binnenkort aangepast. Alles over het nieuwe platform vind je hier.

 • Zoeken naar overheidsopdrachten

  Je kan op het e-Notification-platform zoeken naar overheidsopdrachten op basis van door jou bepaalde criteria. Je kan hiervoor de zoekmodule gebruiken. Niet ingelogde gebruikers kunnen zoeken op basis van het -nummer. Wil je als onderneming een meer uitgebreide zoekopdracht uitvoeren, dan moet je eerst een account aanmaken.

  Standaard krijg je op het platform alle actieve bekendmakingen van de voorbije 6 maanden te zien.

  Indien je je zoekopdracht wil verfijnen, moet je een account als onderneming aanmaken

  Eenmaal je een account als onderneming hebt aangemaakt kan je je zoekopdracht verder specifiëren. Je kan dit doen met behulp van de eenvoudige en uitgebreide zoekopdracht.

  Dankzij zoekprofielen kan je daarnaast overheidsopdrachten gemakkelijk volgen en zelfs automatisch op de hoogte worden gebracht wanneer er opdrachten verschijnen die voor jou interessant zijn.

  Meer uitleg over het zoeken van een opdracht en het aanmaken van een zoekprofiel kan je vinden in de handleiding e-Notification voor ondernemingen. (PDF, 1.55 MB)

  Bulletin der Aanbestedingen

  Het Bulletin der Aanbestedingen (BDA), het voormalig officieel nationaal publicatieplatform, is sinds 2011 geïntegreerd in e-Notification. Elke overheidsopdracht kan hier zowel op nationaal als op Europees niveau gepubliceerd worden.

  Free market

  De Free Market is een papierloze elektronische omgeving op e-Procurement waarin op vrijwillige basis overheidsopdrachten kunnen bekendmaken die niet onderworpen zijn aan enige bekendmakingsvoorschriften.