Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be
Van toepassing voor
Hr-diensten

Inhoudstafel

 • Timing van de trajecten

  We behandelen alle inschrijvingen in vaste periodes.

  schematische weergave van de periodes: inschrijving tot 21 november wordt gevalideerd op 22 november, uitgenodigd begin december en opleiding begint vanaf 2 januari. Resultaten worden gecommuniceerd vanaf september. Voor inschrijvingen tit 21 maart is de validatie op 22 maart, de uitnodiging begin april, de opleiding vanaf 02 mei en de resultaten worden gecommuniceerd begin januari. Voor inschrijvingen tot 15 juli volgt de validatie op 16 juli, de uitnodiging eind juli, de opleiding is vanaf september en de resultaten worden gecommuniceerd vanaf mei.

   

  Een deelnemer inschrijven voor een PRO Academy traject

  Je kan als organisatie alleen deelnemers inschrijven als je voldoende selecties op jaarbasis organiseert. Is dat het geval, vink dan het vakje aan om verder te gaan met de inschrijving.

   

  Stap 1: kies deelnemer

  Typ bij ‘Naam’ de naam van de deelnemer en klik op ‘enter’. ITMA toont de overeenkomstige namen van jouw organisatie. Selecteer de juiste deelnemer. Zijn gegevens worden automatisch getoond in de volgende velden. Kijk ze goed na en pas aan als dat nodig is.

  Zoek je een nieuwe medewerker die nog niet in ITMA staat? Je kan nieuwe medewerkers zelf toevoegen in ITMA. Ga naar 'Deelnames beheren'.

  Wil je een deelnemer inschrijven die nog niet in dienst is en dus nog geen actief professioneel mailadres heeft waarop informatie over het traject kan gestuurd worden? Vink dan het vakje onderaan aan en nieuwe invulvelden verschijnen:

  • Datum indiensttreding: vul hier de (vermoedelijke) datum in waarop de deelnemer zal starten
  • Privé e-mail: vul het mailadres in waarop de toekomstige deelnemer alvast geïnformeerd kan worden over het traject waarvoor hij/zij wordt ingeschreven. Dit is belangrijk zodat de opleidingsdata alvast gekend zijn voor de deelnemer.

   

   

 • Stap 2: kies traject

  Je kan kiezen uit 3 PRO Academy trajecten.

  Ga naar het veld ‘Code’. Het veld is vooringevuld met het eerste deel van elke code van het traject ODSEL*. Zet je cursor achter * en klik op enter. ITMA toont alle trajecten

   

   

   

   

      

   

   

   

   

   

  Selecteer het juiste traject en klik ‘ok’. Kies ook wanneer je deelnemer met het traject start. Je ziet telkens de drie eerstvolgende trajecten. 

 • Stap 3: kies mentor

  Voor het traject 'consultant selectietests' en 'assessmenttechnieken' moet je geen mentor opgeven. Je slaat deze stap dan automatisch over.

  Een mentor kiezen

  Je ziet een lijst met alle beschikbare mentoren van jouw organisatie. Kies een mentor en klik op ‘Wijs de geselecteerde mentor toe’. Voor deelnemers aan het certificeringstraject A-Z kan een verschillende mentor worden toegewezen voor Interview en voor AZ.

  PRO Academy ITMA handleiding stap 3

   

   

   

   

   

   

   

  Is de lijst niet volledig of niet up-to-date? Stuur dan een mail naar proacademy@bosa.fgov.be, zodat we de lijst kunnen updaten en wacht nog even met inschrijven tot de lijst werd aangepast.

  Heeft je organisatie geen mentor of is er niemand beschikbaar? Vink dan onderaan het vakje aan : Geen interne mentor. De BOSA wijst dan een mentor toe.

 • Stap 4: bevestigen

  Kijk de inschrijving van je deelnemer na. Klopt er iets niet? Keer dan terug naar de vorige stap met de knop ‘vorige stap’. 

  Als alles klopt, klik je op ‘Bevestigen’. Zowel de deelnemer als de mentor krijgen een e-mail die hen op de hoogte brengt van hun inschrijving.

   

 • De inschrijvingen voor de PRO Academy trajecten wijzigen en opvolgen

  • Log in op het ITMA portaal met je e-id: http://employee.itma.be/zlogin
  • Ga naar 'PRO Academy'
  • Kies 'Overzicht aanvragen certificeringstrajecten'. Hier vind je vind je een overzicht van alle inschrijvingen voor jouw organisatie. Zolang de inschrijving nog niet door ons gevalideerd is, kan je de inschrijving nog verwijderen of wijzigen.
 • Een inschrijving verwijderen

  • Selecteer de lijn met de deelnemer van wie je de inschrijving wil verwijderen: klik vooraan in de lijn om een deelnemer te selecteren.
  • Klik op ‘verwijderen’.

  De inschrijving is onmiddellijk verwijderd. De deelnemer staat niet meer bij ‘Overzicht inschrijvingen’.

   

  Een inschrijving wijzigen

  Selecteer de lijn met de deelnemer van wie je de inschrijving wil wijzigen: klik vooraan in de lijn om een deelnemer te selecteren. In het onderstaande scherm kan je:

  • het gekozen traject wijzigen
  • een andere startdatum kiezen 
  • een andere mentor kiezen.
 • PRO Academy ITMA handleiding stap 4

   

   

   

   

   

   

   

  Het gekozen traject wijzigen

  Ga naar het vakje met de code, zet je cursor achter de code ODSEL* en druk enter. Kies het juiste traject uit de lijst trajecten en klik OK. Klik op ‘wijzigen’. Je ziet de aangepaste inschrijving onmiddellijk in het overzicht. 

  Een andere startdatum kiezen

  Kies in een nieuwe startdatum door te selecteren uit de lijst. Klik op ‘wijzigen’. Je ziet de aangepaste inschrijving onmiddellijk in het overzicht. 

  Een andere mentor kiezen

  Selecteer een mentor en klik op ‘Wijzig mentor’.  Je ziet de aangepaste inschrijving onmiddellijk in het overzicht. 

   

  Vragen ? Hulp nodig ? 

  Heb je nog vragen bij de inschrijvingen in ITMA? 

  Neem contact op met onze helpdesk 
  helpdesk-itma@bosa.fgov.be