Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Stages en studentenjobs

Je kan solliciteren voor een stage of voor een studentenjob of voor een stage bij de verschillende federale organisaties. Hiervoor moet je rechtstreeks contact opnemen met de organisatie die je interesseert. Informatie over stages en studentenjobs vind je in de bedrijfsfiche van de organisaties op de website Werkenvoor.be, of door hun websites rechtstreeks te raadplegen.

Inhoudstafel

 • Als student heb je de mogelijkheid om stage te lopen of een studentenjob te doen bij een van de vele federale overheidsinstellingen. Aarzel niet om contact op te nemen met de organisatie van uw keuze voor meer informatie over dit onderwerp en om de werkgeversdossiers op onze website Werkenvoor.be te raadplegen.

 • Jaarlijks vakantieverlof

  Als jobstudent heb je recht op een jaarlijks vakantieverlof in verhouding tot de verrichte prestaties.

 • Bijvoorbeeld

  • Als je 1 maand voltijds werkt in juli 2022, heb je recht op 5 vakantiedagen: 3 dagen jaarlijks vakantieverlof aangevuld met een vrije dag op donderdag 21 juli (feestdag) en vrijdag 22 juli (brugdag).
  • Als je 1 maand voltijds werkt in augustus 2022, heb je recht op 4 vakantiedagen: 3 dagen jaarlijks vakantieverlof aangevuld met 1 vrije dag op maandag 15 augustus (feestdag).
 • Vakantiegeld 

  Je ontvangt een vakantiegeld die samen met het laatste betaald loon worden uitbetaald.

  Het vakantiegeld komt overeen met 92% van het loon dat je krijgt de laatste maand van je activiteit en dat wordt verminderd in functie van de prestaties die je tijdens het referentiejaar hebt geleverd.

  Meer info over het vakantiegeld

   

  Eindejaarstoelage 

  Je ontvangt een eindejaarstoelage samen met je laatst uitbetaalde loon.

  De eindejaarstoelage wordt vastgesteld op basis van de prestaties die je tijdens de referentieperiode (1 januari tot en met 30 september van het jaar in kwestie) verrichtte.

  Meer info over de eindejaarstoelage