Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

AI in Business

Ben je in jouw organisatie nog niet met artificiële intelligentie (AI) aan de slag gegaan? Je vraagt je af waarom AI zo belangrijk is? Dan is deze opleiding iets voor jou. AI is niet het zoveelste buzzwoord. Artificiële intelligentie wordt al ingezet in de gezondheidszorg, de energiesector, maakindustrie, de verzekeringsbranche en andere sectoren. Profiteer van de ervaring van verschillende Belgische ondernemingen en van experts ter zake.

Opleidingsdomein

Plaats

Code

STICT4HPOXNW
 • Pluspunten

  In minder dan vier uur krijg je inzicht in de basics van AI, verneem je wat de business drivers van AI zijn en krijg je praktische begeleiding om van start te gaan. Laat je inspireren door videotestimonials en meer dan dertig use cases voor je eigen AI-traject.

  Al bezig met AI?

  Wij horen graag over jouw casus en ervaringen. Neem contact op met Nathanaël Ackerman lead van het AI4Belgium initiatief en we bekijken samen of uw casus mee kan opgenomen worden als voorbeeld van AI binnen overheidscontext.

 • Voor wie ?

  Hr-managers, datawetenschappers, businessanalisten, businessarchitecten, functioneel analisten, IT- of businessconsultants, IT- of businessconsultants met belangstelling voor data analytics en voor iedereen met een interesse in AI die dieper wil ingaan op het topic.

 • Op het programma

  De opleiding bestaat uit vijf modules zodat je in je eigen tempo kan werken.

  Hoofdstuk 1: Definities

  Wat is AI en wat is het verschil tussen machine learning en deep learning? Hoe definieert de EU een AI-systeem?

  Hoofdstuk 2: Deep dive

  Krijg inzicht in de sleutelbegrippen van AI, machine learning en deep learning, maar ook in het verschil tussen cloud, hybrid en edge computing.

  Hoofdstuk 3: Waarom nu?

  • Een snelle blik op de geschiedenis van AI en waar we vandaag staan.
  • Waarom is er zoveel te doen rond AI? Waarom zou je er nu mee beginnen?
  • Hoelang zal het duren tot kwaadaardige robots de wereld veroveren?

  Hoofdstuk 4: AI in business

  Een praktische gids om je eigen AI-traject te starten.

  Hoofdstuk 5: Praktijk

  Laat je inspireren door meer dan dertig Belgische AI-gebruikscases in verschillende bedrijfstakken, zoals de energiesector, gezondheidszorg, productie, smart cities enz.

 • Practical information

  Duur: 3,5 uur

  Meer dan dertig gebruikscases

  Getuigschrift

  Nadat je hoofdstuk 4 "AI in business" hebt afgerond, ontvang je een getuigschrift en kan je zelf een AI-project opzetten.

   

  Code

  Contact

  Heb je vragen?

  Contacteer ons

  Collaboration with

  AGORIA