Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Creatief naar oplossingen zoeken

Iedereen kan creatief zijn. Mensen hebben echter van nature uit de neiging om problemen steeds op dezelfde manier aan te pakken. Wil jij leren hoe je jouw vraag vanuit een ander standpunt kan bekijken? Wil jij ook graag originele oplossingen vinden voor jouw probleem? In deze opleiding reiken we allerlei technieken aan om creatief naar oplossingen te zoeken.

Praktische info

Klassikale of online opleiding

Duur: 1 dag

Locatie: Online of klassikaal:

FOD Beleid en Ondersteuning - WTC III

Simon Bolivarlaan 30

1000 Brussel

Code

STPEFCRE0XNT

Contact

 • Pluspunten

  Technieken

  In de opleiding reiken we technieken aan die je kunnen helpen om op een andere manier naar een vraag of een probleem te kijken. Je neemt ook je eigen gewoontes onder de loep.

  Gebruik van eigen cases

  In de opleiding kan je werken met een eigen, concrete case of vraag waaraan je graag zou willen werken. Er wordt via technieken op een andere manier naar je eigen vraag gekeken

 • Voor wie?

  Voor alle federale ambtenaren die op een andere manier naar oplossingen voor hun problemen willen zoeken.

 • Bereid je voor

  Ga nu al leren op de e-Campus. Je vindt er infotools die je voorbereiden op de opleiding. Een infotool is een fiche over bepaalde concepten of technieken die we in de opleiding zien.

  Tijdens de opleiding gaan we aan de slag met je eigen cases en vragen. Breng daarom zelf een praktijkcase of een concrete vraag mee.

 • Op het programma

  Starten vanuit zelfreflectie

  In de opleiding wordt er gestart met eerst naar jezelf te kijken: volg ik steeds dezelfde patronen, moet ik deze doorbreken? Hoe kan ik deze doorbreken? Welke invloed hebben je verleden en je ervaringen op je? Werk je proactief of eerder reactief?

  Theoretische handvaten en technieken

  Je gaat op zoek naar hoe je het creatieve proces best inzet voor jouw situatie. Je krijgt hiervoor een aantal tools en handvaten die je helpen.

  Werken met eigen cases

  Je mag je eigen vraag of probleem meebrengen naar de opleiding om er op een andere manier dan je gewoon bent naar te kijken.  Je kan in de opleiding via allerlei technieken die je geleerd hebt, uitproberen en oefenen