Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Emotionele intelligentie : in het hart van de emotie

Eén van de sleutels tot succes in het leven is je bewust zijn van je emoties en die ook weten te beheersen, zowel beroepsmatig als privé. In deze opleiding gaan we op zoek naar een manier om bewuster te worden van je emoties en gevoelens en ze te leren kanaliseren en te uiten zodat je relaties met jezelf en anderen effectiever worden.

Praktische info

Duur: 2 dagen (vanaf 2023)

Locatie: Online of klassikaal:

FOD Beleid en Ondersteuning - WTC III

Simon Bolivarlaan 30

1000 Brussel

Code

STLADAYEFXNT

Contact

Heb je vragen ?

Contacteer ons

 • Pluspunten

  Interactieve opleiding

  Deze opleiding vindt zijn kracht in het werken met je eigen voorbeelden en door uitwisselingen met elkaar. Zo leer je van de anderen hoe zij zaken aanpakken, wat ongetwijfeld verrijkend zal zijn.

  Tools

  Na de opleiding heb je praktische tools op zak die je kan gebruiken om in verschillende emotionele contexten de controle over jezelf te behouden of te herwinnen.

 • Voor wie?

  Voor alle federale ambtenaren

 • Voorkennis

  Er is geen voorkennis vereist.

 • Op het programma

  Definitie van emoties en emotionele intelligentie

  EQ en sociale vaardigheden, verschil tussen gevoel en emotie.

  Emoties begrijpen

  Precies benoemen, intensiteit van emoties inschatten, schrijven/uiten, de link leggen tussen de aanwezigheid van emoties en een stresstoestand.

  Emoties constructief gebruiken

  Emoties durven uiten, emoties kanaliseren aan de hand van verschillende technieken, veerkracht ontwikkelen ook in stresserende situaties.

  Emoties van anderen herkennen

  Empathie ontwikkelen, gedrag aanpassen aan de emoties van de anderen, het uiten van emoties van anderen faciliteren, omstandigheden creëren om een constructieve verhouding te behouden.