Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Flash verbindende communicatie

Wil je voor je medewerkers een korte opleiding over verbindende communicatie organiseren die hen een aantal nuttige tools op de werkplek aanreikt? De flashopleiding beantwoordt aan je vraag. Je medewerkers kunnen er de verschillende stappen leren van het proces van verbindende communicatie. Ze kunnen zich oefenen in niet-agressief communiceren en zo conflicten vermijden.

Plaats

Praktische info

Flash-opleiding van 1 uur en een half à 2 uur.

Locatie: in een leslokaal of een zaal van je organisatie.

Deze opleiding kan enkel worden aangevraagd door opleidingsdiensten.

Code

ODPEFFLNVXNT

Contact

 • Pluspunten

  Een kort maar doeltreffend formaat

  Een flashopleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Daarmee wordt de essentie van de thematiek gedekt en reiken we tools die je eenvoudig op je werk kan gebruiken.

  Bij deze flashopleiding over verbindende communicatie leer je je op een verbindende en niet-agressieve manier uit te drukken in een proces in vier stappen: de situatie omschrijven, ervaringen analyseren, behoefte uitdrukken en een vraag formuleren.

  In je eigen organisatie

  De opleiders komen naar je organisatie en geven de flashopleiding op momenten die voor jullie het best passen: tijdens de werkuren, ’s middags, … Je medewerkers krijgen zo de kans om naar de opleiding te komen zonder dat ze zich ver hoeven te verplaatsen of zich een hele dag moeten vrijmaken.

  Grote groepen

  De flashopleidingen kunnen georganiseerd worden voor groepen tot 40 personen. Zo heb je snel een impact bij veel medewerkers.

 • Voor wie?

  Voor wie bewuster wil omgaan met zijn communicatie.

 • Op het programma

  In deze flashopleiding leren je medewerkers de relatie met anderen uitdiepen. Verbindende communicatie is een methode die bestaat uit vier stappen: feit-gevoel-behoefte-vraag. Maar het is ook veel meer dan dat. Het is een manier om in het leven te staan, om ‘in verbinding te staan met jezelf’.

  Zo kan je in relatie staan tot anderen door je op een eerlijke en authentieke manier uit te drukken en door blijk te geven van empathie ten opzichte van anderen.

  Tijdens de opleiding werken we interactief rond volgende onderwerpen:

  • het proces van verbindende communicatie begrijpen
  • feiten en interpretaties onderscheiden
  • wat je ervaart en je behoeften uitdrukken
  • een vraag formuleren rond je behoeften.
 • Een voorsmaakje

  Deze tekenfilm illustreert een tegenvoorbeeld van verbindende communicatie. De emoties die op de knoppen drukken in onze controlekamer worden getoond. De flashopleiding helpt om je bewust te worden van deze emoties en om ze uit te drukken.