Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Loopbaangesprek Talent Plus

Een loopbaangesprek biedt je de mogelijkheid om begeleid te worden door een neutrale begeleider in je zoektocht naar een antwoord op de volgende vraag: waar wil ik professioneel naartoe?  

Dit gesprek is de gelegenheid om een eerste maal te reflecteren over je gewenste ontwikkeling. Nadien kan je volledig autonoom aan de slag, of als je dit wenst, met de steun van je HR partner of je baas. 

Plaats

Code

STPEFQV48XNC
 • Pluspunten

  Heb je een idee in gedachten over je professionele toekomst? Wil je duidelijker zien wat je wil ondernemen, veranderen of behouden? Wil je de balans opmaken van je motivatie en wensen? Dit gesprek zal je helpen om je huidige professionele situatie en je gewenste professionele toekomst te verkennen
   

  Dankzij de ondersteuning van een ervaren loopbaanbegeleider profiteer je van een bevoorrecht moment van reflectie en analyse over een situatie uit het verleden of de toekomst. Je loopbaanbegeleider wordt gekozen door het Loopbaancentrum van de FOD BOSA. Je begeleider is een medewerker van je eigen of een andere federale organisatie. In alle gevallen zorgen we ervoor dat je loopbaanbegeleider een persoon is met wie je vrijuit kan praten.  
   

  Dit gesprek zal je helpen om je doel te bepalen en zal je een eerste idee geven van de mensen of middelen die je kunnen helpen om het te bereiken.   

 • Voor wie ?

   Alle federale ambtenaren kunnen genieten van een loopbaangesprek Talent Plus. 

 • Voorkennis

  Je aanvraag wordt vertrouwelijk behandeld door de medewerkers van het Loopbaancentrum van de FOD BOSA. Je krijgt een begeleider toegewezen. Het loopbaangesprek bestaat uit één sessie van 1,5 tot maximaal 2u .   

  Aan het einde van het gesprek vat je je doel samen, op basis van je eigen keuzes, wensen en persoonlijkheid. Je vertrekt met een duidelijk zicht op de te ondernemen  stappen.   

  Als je aan het einde van je loopbaangesprek het gevoel hebt dat je meer tijd nodig hebt om verder te denken, heb je de mogelijkheid om een loopbaanbegeleiding bij Talent Plus te volgen.  

 • Op het programma

   Het loopbaangesprek geeft je de mogelijkheid om in één gesprek te reflecteren over je professionele situatie.    

  Je krijgt de mogelijkheid om een overzicht te krijgen van je huidige situatie en te bepalen welk doel je wilt bereiken.     

  Je loopbaanbegeleider zal je begeleiden en je de mogelijkheid geven om de hindernissen te verkennen die je ervan weerhouden om je doel te bereiken. Daarnaast helpt je begeleider je ook om de middelen te ontdekken die je hierbij zullen helpen.   

 • Practical information

  Je loopbaangesprek bestaat uit één sessie van ongeveer 1,5 à 2u en laat je toe om een eerste reflectie te maken over je loopbaan. 

  Je loopbaangesprek kan zowel online als face-to-face doorgaan. 

  Het gesprek focust zich op je huidige situatie, je gewenste situatie, de zaken die je weerhouden en je hulpmiddelen. 

  Aan het einde van het gesprek vertrek je met een duidelijker beeld van de weg die je wil afleggen.

  Code

  Contact

  Heb je vragen?

  Contacteer ons