Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Voorbereiding op de mondelinge taaltest Nederlands *

Je wil een mondelinge test Nederlands van de federale overheid afleggen. Volg dan onze opleiding van 6 sessies van 3 uur om je efficiënt voor te bereiden. Je leert wat je sterke punten zijn en wat je nog kan verbeteren aan je spreekvaardigheid. Wij stellen je tools en hulpmiddelen voor om ook buiten deze coaching te oefenen op de presentaties en de gesprekken van de mondelinge test Nederlands.

Opleidingsdomein

Plaats

Praktische info

Duur : 6 sessies van 3 uur

Online of klassikaal

Groepen van 12 deelnemers

Code

STLINNM001XNT

Contact

Heb je  vragen?

Contacteer ons

 • Pluspunten

  Gedetailleerde informatie over de taaltesten van de federale overheid

  Je opleider geeft je gedetailleerde informatie over de verschillende mondelinge testen die werkenvoor.be organiseert.

  Verbeteren van vaak voorkomende fouten

  Tijdens de 6 lessen zal de opleider hulpmiddelen voorstellen die aangepast zijn aan je behoeftes. Hij verbetert je fouten en geeft je tips.

  Een praktijkgerichte voorbereiding op de mondelinge test

  Elke sessie krijg je de mogelijkheid om een oefentest af te leggen van de mondelinge test met je coach en in kleine groepjes.

  Je werkt met de vragen die vaak gesteld worden door de jury van werkenvoor.be tijdens de mondelinge test. Na elke oefentest krijg je feedback over je verbeterpunten om je slaagkansen te vergroten.

 • Voor wie?

  • De taalopleidingen zijn uitsluitend bestemd voor federaal personeel.
  • Voor iedereen die een mondelinge taaltest Nederlands van de federale overheid wil afleggen.
  • Let op: deze opleiding is NIET voor wie Nederlands als moedertaal heeft.
 • Voorkennis

  Je hebt minstens taalniveau B1 in het Nederlands

  Als je de afgelopen twee jaar een taalopleiding gevolgd hebt bij de BOSA je taalniveau is gekend, dan zal je wanneer je wil inschrijven voor een taalopleiding het overzicht te zien krijgen van de opleidingen die passen bij je taalniveau.

  Als je de afgelopen twee jaar geen taalopleiding gevolgd hebt bij de FOD BOSA en je taalniveau is niet gekend, dan zullen onze opleiders dit bepalen tijdens de evaluatie van je taalniveau (duur: 45 minuten, in een groep van 6 deelnemers).

 • Bereid je voor

  Werkenvoor.be organiseert verschillende taaltesten:  bij bepaalde testen moet je een gesprek voeren en is het niveau gemakkelijk, bij andere testen moet je een presentatie geven en een gesprek voeren en is het  niveau moeilijk. Op de website van werkenvoor.be vind je een zeer duidelijk overzicht van de verschillende taaltesten. Kies de taaltest die je wil afleggen.

  Je kan de open opleiding  Voorbereiding op de mondelinge en schriftelijke test Nederlands  op onze e-Campus al eens bekijken. Je vindt er informatie over de taaltesten van de federale overheid, tips om je efficiënt voor te bereiden en hulpmiddelen die nuttig zijn om grammaticaregels in te oefenen en je woordenschat uit te breiden.   

 • Op het programma

  • Tijdens de eerste sessie krijg je uitleg over de inhoud van de mondelinge test in functie van het artikel dat je wil afleggen.
  • Tijdens elke sessie oefen je om de vragen van de mondelinge test te beantwoorden en geef je een presentatie in kleine groepjes. De coach geeft aan wat je sterke punten en verbeterpunten zijn in functie van de evaluatiecriteria van werkenvoor.be. Hij toont je ook hoe je online hulpmiddelen kan gebruiken: woordenlijstjesmaken, nieuwe woordenschat memoriseren, oefeningen met autocorrectie… Hij stelt je grammaticale hulpmiddelen voor zodat je zelf je fouten kan verbeteren.
  • Tijdens de laatste sessie leg je een oefentest af van de mondelinge test. Je krijgt feedback van je opleider over je sterke punten en je verbeterpunten.