Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Werkenvoor.be – Voorbereiding op de schriftelijke taaltest Frans

Je wil een schriftelijke test Frans van Werkenvoor.be afleggen. Volg dan onze coaching van 6 sessies van 3 uur om je efficiënt voor te bereiden. Je leert wat je sterke punten zijn en wat je nog kan verbeteren aan je schrijfvaardigheid. Wij stellen je tools en hulpmiddelen voor om ook buiten deze coaching te oefenen op de mails en de rapporten die je moet schrijven op de schriftelijke test Frans.

Opleidingsdomein

Plaats

Praktische info

Duur : 6 sessies van 3 uur

Online of klassikaal

Groepen van 12 deelnemers

Code

STLINFA00XNT

Contact

st@bosa.fgov.be

02 740 86 63

 • Pluspunten

  Gedetailleerde informatie over de taaltesten van Werkenvoor.be

  Je coach geeft je gedetailleerde informatie over de verschillende schriftelijke testen die Werkenvoor.be organiseert.

  Leren op maat

  Tijdens de 6 coaching sessies zal de coach hulpmiddelen voorstellen die aangepast zijn aan je behoeftes. Hij verbetert je fouten en geeft je tips.

  Een praktijkgerichte voorbereiding op de schriftelijke test

  Elke sessie krijg je de mogelijkheid om mails en rapporten te schrijven met je coach. Je schrijft over de onderwerpen die vaak gebruikt  worden tijdens de schriftelijke testen van Werkenvoor.be.  Na elke schrijfoefening  krijg je feedback over je verbeterpunten om je slaagkansen te vergroten.

 • Voor wie?

  • Voor iedereen die een schriftelijke taaltest Frans van Werkenvoor.be wil afleggen.
 • Voorkennis

  Je moet minstens taalniveau B1 in het Frans hebben om deze coaching te volgen.

  Als je de afgelopen twee jaar een taalopleiding gevolgd hebt bij de FOD BOSA en je taalniveau is gekend, dan zal je wanneer je wil inschrijven voor een taalopleiding het overzicht te zien krijgen van de opleidingen die passen bij je taalniveau. 

  Als je de afgelopen twee jaar geen taalopleiding gevolgd hebt bij de FOD BOSA en je taalniveau is niet gekend, dan zullen onze opleiders dit bepalen tijdens de evaluatie van je taalniveau (duur: 45 minuten, in een groep van 6 deelnemers).

 • Bereid je voor

  Op de website van Werkenvoor.be vind je een duidelijk overzicht van de verschillende taaltesten.

  Kies de taaltest die je wil afleggen.

  Je kan de online opleiding  Voorbereiding op de mondelinge en schriftelijke test Frans op de e-Campus al eens bekijken.  Je vindt er informatie over de taaltesten van Werkenvoor.be en tips om je doeltreffend voor te bereiden.

 • Op het programma

  • Tijdens de eerste sessie krijg je uitleg over de inhoud van de schriftelijke test in functie van het artikel dat je wil afleggen.
  • Tijdens elke sessie oefen je om mails en rapporten te schrijven. De coach geeft aan wat je sterke punten en verbeterpunten zijn in functie van de evaluatiecriteria van Werkenvoor.be. Hij toont je ook hoe je online hulpmiddelen kan gebruiken: schrijftips, woordenlijstjes  maken, nieuwe woordenschat memoriseren, oefeningen met autocorrectie… Hij stelt je grammaticale hulpmiddelen voor zodat je zelf je fouten kan verbeteren.
  • Tijdens de laatste sessie krijg je feedback van je coach over je sterke punten en je verbeterpunten om mails en rapporten te schrijven.