Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Voorbereiding op de mondelinge taaltest Nederlands

Je wil een mondelinge test Nederlands van Werkenvoor.be afleggen. Volg dan deze 6 sessies van 3 uur om je efficiënt voor te bereiden. Je leert wat je sterke punten zijn en wat je nog kan verbeteren aan je spreekvaardigheid. Wij stellen je tools en hulpmiddelen voor om ook buiten deze voorbereidingssessies te oefenen op de presentaties en de gesprekken van de mondelinge test Nederlands.

Opleidingsdomein

Plaats

Praktische info

Duur: 6 sessies van 3 uur

Online of klassikaal

Groepen van 12 deelnemers

Code

STLINNM01XFT

Contact

Heb je vragen?

Contacteer ons

 • Pluspunten

  Gedetailleerde informatie over de taaltesten van Werkenvoor.be

  Je opleider geeft je gedetailleerde informatie over de verschillende mondelinge testen die Werkenvoor.be organiseert.

  Verbeteren van vaak voorkomende fouten

  Tijdens de 6 sessies stelt de opleider je hulpmiddelen voor die aangepast zijn aan je behoeftes. Hij verbetert je fouten en geeft je tips.

  Een praktijkgerichte voorbereiding op de mondelinge test

  Elke sessie krijg je de mogelijkheid om een oefentest af te leggen van de mondelinge test met je opleider.

  Je werkt met de vragen die vaak gesteld worden door de jury van Werkenvoor.be tijdens de mondelinge test. Na elke oefentest krijg je feedback over je verbeterpunten om je slaagkansen te vergroten.

 • Voor wie?

  Voor iedereen die een mondelinge taaltest Nederlands van Werkenvoor.be wil afleggen.

 • Voorkennis

  Je hebt minimum een taalniveau B1 in het Nederlands.

  Als je de afgelopen twee jaar een taalopleiding gevolgd hebt bij de FOD BOSA en je kent je taalniveau je taalniveau is gekend, dan zal je wanneer je wil inschrijven voor een taalopleiding het overzicht te zien krijgen van de opleidingen die passen bij je taalniveau.

  Als je de afgelopen twee jaar geen taalopleiding gevolgd hebt bij de FOD BOSA en je taalniveau is niet gekend, dan zullen onze opleiders dit bepalen tijdens de evaluatie van je taalniveau (duur: 45 minuten, in een groep van 6 deelnemers).
   

 • Bereid je voor

  Werkenvoor.be organiseert verschillende taaltesten:  bij bepaalde testen moet je een gesprek voeren en is het niveau gemakkelijk, bij andere testen moet je een presentatie geven en een gesprek voeren en is het  niveau moeilijk. Op de website van Werkenvoor.be vind je een zeer duidelijk overzicht van de verschillende taaltesten. Kies de taaltest die je wil afleggen.

  Je kan de open opleiding  Voorbereiding op de mondelinge en schriftelijke test Nederlands van Werkenvoor.be op onze e-Campus al eens bekijken. Je vindt er informatie over de taaltesten van Werkenvoor.be, tips om je efficiënt voor te bereiden en hulpmiddelen die nuttig zijn om grammaticaregels in te oefenen en je woordenschat uit te breiden.   

 • Op het programma

  • Tijdens de eerste sessie krijg je uitleg over de inhoud van de mondelinge test in functie van het artikel dat je wil afleggen.
  • Tijdens elke sessie oefen je om de vragen van de mondelinge test te beantwoorden en geef je een presentatie. De opleider geeft aan wat je sterke punten en verbeterpunten zijn in functie van de evaluatiecriteria van Werkenvoor.be. Hij toont je ook hoe je online hulpmiddelen kan gebruiken: woordenlijstjes maken, nieuwe woordenschat memoriseren, oefeningen met autocorrectie… Hij stelt je grammaticale hulpmiddelen voor zodat je zelf je fouten kan verbeteren.
  • Tijdens de laatste sessie leg je een oefentest af van de mondelinge test. Je krijgt feedback van je opleider over je sterke punten en je verbeterpunten.