Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Voorbereiding op de mondelinge taaltest Frans

Je wil een mondelinge test Frans van de federale overheid afleggen. Volg dan deze 6 sessies van 3 uur om je efficiënt voor te bereiden. Je leert wat je sterke punten zijn en wat je nog kan verbeteren aan je spreekvaardigheid. We stellen je tools en hulpmiddelen voor om ook buiten deze voorbereiding te oefenen op de presentaties en de gesprekken van de mondelinge test Frans.

Opleidingsdomein

Plaats

Code

STLINFM01XNT
 • Practical information

  6 sessies van 3 uur

  Online of klassikaal

  Groepen van 12 deelnemers

  Code

  Contact

  Heb je  vragen?

  Contacteer ons

 • Pluspunten

  Gedetailleerde informatie over de taaltesten van de federale overheid

  Je opleider geeft je gedetailleerde informatie over de verschillende mondelinge testen die de federale overheid organiseert.

  Verbeteren van vaak voorkomende fouten

  Tijdens de 6 sessies stelt de opleider je hulpmiddelen voor die aangepast zijn aan je behoeftes. Hij verbetert je fouten en geeft je tips.

  Een praktijkgerichte voorbereiding op de mondelinge test

  Elke sessie krijg je de mogelijkheid om een oefentest af te leggen van de mondelinge test met je opleider.

  Je werkt met de vragen die vaak gesteld worden door de jury van werkenvoor.be tijdens de mondelinge test. Na elke oefentest krijg je feedback over je verbeterpunten om je slaagkansen te vergroten.

 • Voor wie?

  • De taalopleidingen zijn uitsluitend bestemd voor federaal personeel. 
  • Voor iedereen die een mondelinge taaltest Frans van de federale overheid wil afleggen.

  Let op: deze opleiding wordt gegeven in het Frans, maar is NIET bestemd voor wie Frans als moedertaal heeft.

 • Voorkennis

  Je hebt minimum een taalniveau B1 in het Frans.

  Als je de afgelopen twee jaar een taalopleiding gevolgd hebt bij de BOSA en je taalniveau is gekend, dan krijg je wanneer je wil inschrijven voor een taalopleiding het overzicht te zien van de opleidingen die passen bij je taalniveau. 

  Als je de afgelopen twee jaar geen taalopleiding gevolgd hebt bij de FOD BOSA en je taalniveau is niet gekend, dan bepalen onze opleiders dit tijdens de evaluatie van je taalniveau (duur: 45 minuten, in een groep van 6 deelnemers).

 • Bereid je voor

  Werkenvoor.be organiseert verschillende taaltesten:  bij bepaalde testen moet je een gesprek voeren en is het gemakkelijk, bij andere testen moet je een presentatie geven en een gesprek voeren en is het niveau moeilijk.

  Op de website van werkenvoor.be vind je een zeer duidelijk overzicht van de verschillende taaltesten.

  Kies de taaltest die je wil afleggen.

  Je kan de online opleiding Voorbereiding op de mondelinge en schriftelijke test Frans op de e-Campus al eens bekijken. Je vindt er informatie over de taaltesten van de federale overheid, tips om je efficiënt voor te bereiden en hulpmiddelen die nuttig zijn om grammaticaregels in te oefenen en je woordenschat uit te breiden. 

 • Op het programma

  • Tijdens de eerste sessie krijg je uitleg over de inhoud van de mondelinge test in functie van het artikel dat je wil afleggen.
  • Tijdens elke sessie oefen je om de vragen van de mondelinge test te beantwoorden en geef je een presentatie in kleine groepjes. De opleider geeft aan wat je sterke punten en verbeterpunten zijn in functie van de evaluatiecriteria van werkenvoor.be. Hij toont je ook hoe je online hulpmiddelen kan gebruiken: woordenlijstjes maken, nieuwe woordenschat memoriseren, oefeningen met autocorrectie… Hij stelt je grammaticale hulpmiddelen voor zodat je zelf je fouten kan verbeteren.
  • Tijdens de laatste sessie leg je een oefentest af van de mondelinge test. Je krijgt feedback van je opleider over je sterke punten en je verbeterpunten.